Urbanisme

urbanisme

Finalitzen les obres de rehabilitació de la muralla de Llagostera

Els treballs han consistit en eliminar o modificar elements aliens a l'estructura

També s'ha enjardinat l'entorn i millorat la il·luminació

L'Ajuntament de Llagostera ha donat per acabades les obres de rehabilitació de la muralla. Els treballs, que van començar a mitjan setembre, han consistit en l'eliminació o modificació d'elements aliens a l'estructura, per diferenciar-los. S'han repicat restes de revestiments i cobertes de cases que havien estat adossades a la muralla, i també s'ha netejat els rejuntats i tapat els forats existents. L'obra no ha consistit exclusivament en netejar i rehabilitar la pedra, sinó que també s'ha aprofitat per enjardinar el tram de sòl que queda entre la muralla i la calçada del carrer. Una altra intervenció ha consistit en il·luminar la muralla per fer-la més visible des de fora del municipi. Aquesta llum completarà la il·luminació ja existent del campanar de l'església de Sant Feliu que, de totes maneres, el consistori vol millorar per solucionar les deficiències detectades.

El cost de la rehabilitació de la muralla, l'enjardinament de l'entorn i la il·luminació, ha estat de 230.000 euros, finançats pel Departament de Política Territorial i Obres Públiques, l'Incasòl i també pels Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER).

El regidor de Promoció Local de Llagostera, Ramon Soler, va dir ahir que “totes aquestes actuacions volen donar a conèixer el poble, ressaltant-ne els atractius, a fi d'atraure els visitants que passen per la carretera de Girona a Sant Feliu i aconseguir que s'aturin a Llagostera”. Soler sosté que les obres d'embelliment i millora de tot el cas antic “han de ser un dels motors per dinamitzar el comerç llagosterenc”. L'església de Sant Feliu de Llagostera és del segle XVIII, i la muralla forma part de les restes de l'antic castell feudal.

LA XIFRA

230.000
euros
és el cost aproximat de la rehabilitació de la muralla, finançat per la Generalitat i també amb fons europeus.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.