Comunicació

Comunicàlia plega

L'entitat deixarà d'enviar continguts nous a la trentena de canals locals adherits el 10 d'abril, arran de la falta d'acord en el finançament entre la Generalitat i el CLCC

El CLCC, amo de Comunicàlia, va ser creat per diverses administracions convergents

Comunicàlia, una de les dues grans distribuïdores de continguts dels canals locals sorgides a l'empara de l'administració, deixarà la seva activitat els pròxims mesos arran de la falta d'acord per al seu finançament entre la Generalitat i el Consorci Local i Comarcal de Comunicació (CLCC), l'ens propietari de Comunicàlia i format actualment per les diputacions de Girona i Lleida, cinc consells comarcals (Osona, Cerdanya, Solsona, Pla d'Urgell i Baix Empordà) i vuit ajuntaments (el Vendrell, Bellpuig, Castellar del Vallès, Mora d'Ebre, Amposta, Navàs, Sallent i Mollerussa). Fonts de Comunicàlia van explicar ahir que la crisi ha fet que les diputacions ja no els poguessin aportar tants fons i els dos últims anys, sense l'ajut de la Generalitat, no se n'haurien sortit.

La decisió es farà oficial en la junta d'accionistes del 31 de març i ahir des de Comunicàlia no van voler fer valoracions oficials fins llavors, però van confirmar que la direcció general ja ha comunicat per carta a les 33 televisions que té adherides el tancament ja que cal un preavís de tres mesos. Concretament, Comunicàlia ha informat que el 10 de juny venceran els contractes d'enviaments de continguts, però que deixaran de facilitar la programació normal a partir del 10 d'abril –després de la junta d'accionistes s'entrarà en procés de liquidació i ja no es podrà gastar més– i que durant aquests dos mesos de transició es posarà a disposició de les televisions continguts de nevera.

El CLCC, creat el 1998 per diverses administracions convergents, va començar a distribuir continguts als canals locals el 2002 i va crear l'any següent Comunicàlia com a “eina de gestió del CLCC”.

Comunicàlia distribueix actualment 23 programes –entre els quals hi ha Actualitat viva, de Rita Marzoa; El cinematògraf, de Jordi Solé i Dolors Casacuberta, i Tot Neu– i entre la cinquantena de programes antics, destaquen títols com El book insígnia i Dalí a la carta.

La Xarxa de Televisions Locals, la ‘competència'

Comunicàlia ha competit sempre amb la Xarxa de Televisions Locals (XTVL), una entitat dependent del Consorci de Comunicació Local (CCL), que va néixer el 1994 impulsada per la Diputació de Barcelona i altres organismes socialistes de l'àrea metropolitana.

Durant gairebé una dècada Comunicàlia i la XTVL han estat alhora distribuint continguts a la majoria de televisions locals del país. En diverses ocasions hi ha hagut veus que han apostat per la fusió de totes dues entitats, però mai no hi va haver res en ferm. Ara, amb la clausura de Comunicàlia, la Xarxa quedarà com l'única plataforma per abastir de programes i sèries les televisions locals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.