Una «Ermessenda» contemporània

El director Lluís M. Güell aborda des d'una visió actual la comtessa del segle XI en la nova minisèrie d'envergadura de TV3 que va més enllà de la biografia

Per Lluís M. Güell, el sentit d'estat d'Ermessenda «es troba a faltar en molts polítics actuals». El director d'Arnau va explicar que de seguida va pensar en Laia Marull com a protagonista. «És molt temperamental, es llança a la piscina; la primera presa gairebé sempre és la bona.» Marull, que es prodiga poc en ficcions televisives, va destacar que li va seduir Ermessenda. «És com un caramel, totes les actrius esperen un personatge així, passional però que no es deixa arrossegar.»

«Pal de paller»

La idea de la minisèrie va sorgir de la productora Ovideo que va encarregar a Güell personatges històrics que es poguessin traslladar a la televisió. «Ermessenda és poc coneguda, però és el pal de paller d'altres personatges més coneguts com ara Ramon Berenguer i Berenguer Ramon», nét i fill de la comtessa. El guió, de Mercè Sarrias i Núria Furió, ha anat més enllà de la biografia i ha construït un «‘thriller' polític d'època». En aquest sentit, Güell ha volgut retratar la «vida domèstica» i s'incideix molt en «escenes de palau» i sempre allunyant-se de la teatralitat que s'impregna en les sèries d'època. Tot i ser un personatge històric, Güell va recordar que és ficció i que la sèrie té un punt de divulgació històrica però sobretot vol entretenir. El rodatge d'Ermessenda va finalitzar divendres al monestir de Sant Pau del Camp de Barcelona. El repartiment es completa amb Lluís Homar (Oliba), Julio Manrique (Guislabert), Dafnis Balduf (Berenguer Ramon) i Roger Coma (Hug).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.