Comunicació

La revista Saó analitza la narrativa valenciana actual

L'edició entrevista el Delegat del Govern al País Valencià i fa la necrològica del bisbe Sanus i de l'escolapi Vicent Faus

La revista degana de la premsa en valencià, realitza un interessant estudi sobre la situació real de la narrativa valenciana actual, al seu darrer número publicat.

A l'esmentat dossier s'assegura que la narrativa en valencià gaudeix de bona salut pel que fa als autors, però també als editors i als distribuïdors, malgrat la situació per la que travessa el conjunt de l'economia.

No obstant, Saó manifesta que la narrativa valenciana actual, amb prou feina travessa les fronteres dels País Valencià. Malviu a base de lectures obligatòries als instituts de secundària i amb prou pena s'hi troba als aparadors de les llibreries.

La conclusió final que fa la revista degana de les que s'editen en valencià al País Valencià, és que el circuit lector valencià és feble i la narrativa, no és valorada per les classes polítiques, ni disposa d'un espai digne a la televisió «localista i festera que és Canal 9»..

Finalment afig que la narrativa valenciana té bons autors però, malgrat els esforços, no té suficients lectors per sostindre-la i manca de mercat i de solidesa de cara al futur.

A més del dossier d'aquesta edició, cal afegir les necrològiques que Saó fa sobre el bisbe Sanus i l'escolapi Vicent Faus, així com l'entrevista que se li realitza a Ricardo Peralta, Delegat del Govern.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia