La Barceloneta exigeix que es faci la Mediterrània

clara ribas

L'AMPA de l'escola Mediterrània va denunciar ahir en roda de premsa la situació en què es troba avui, quan encara no se'ls ha comunicat si es començaran les obres del seu centre, quatre anys després que els traslladessin a uns barracons perquè calia enderrocar l'edifici en el qual feien les classes.

Fonts del Consorci d'Educació han confirmat a aquest diari que ja s'ha redactat el projecte executiu, però que estan esperant l'acord de finançament que ha crear una partida pressupostària per poder posar les obres a licitació. Els barracons es troben al pati de l'escola Alexandre Galí. El servei del menjador es fa en una classe d'aquesta escola. Les activitats extraescolars es fan al centre cívic de la Barceloneta i l'equip docent fa servir un magatzem de l'institut Narcís Monturiol per guardar material. Per fer activitats de lectura, els alumnes van a la biblioteca de l'antiga cooperativa obrera La Fraternitat.

La reivindicació de l'AMPA té el suport de catorze entitats del barri, les quals es van afegir ahir a l'anunci d'inici de mobilitzacions en cas que no se'ls donin explicacions sobre la situació del centre. L'AMPA exigeix que com a mínim se'ls cedeixi el solar que ha d'ocupar el futur centre per poder-ne disposar per a usos escolars.