Societat

PARTICIPACIÓ

ESTUDIANT EN PRÀCTIQUES

La indignació arriba al Clot-Camp de l'Arpa

Dues-centes persones es concentren en una assemblea oberta i acorden crear grups de treball per tirar endavant reivindicacions concretes

Dues setmanes després que ciutadans anònims decidissin acampar a la plaça Catalunya de Barcelona, la indignació i les mobilitzacions contra la classe política, econòmica i el sistema democràtic actual s'han estès als barris de la ciutat. Amb l'objectiu de fer front a reivindicacions concretes, l'Assemblea Social del Clot-Camp de l'Arpa (ASC), una organització que neix de les protestes contra la reforma laboral de 2010, va convocar dimecres, a la plaça del Mercat, una Assemblea Oberta que articulés respostes conjuntes a les necessitats del barri.

Dos-cents veïns i veïnes asseguts en cercle, a terra o en cadires de plàstic, van iniciar un debat sobre l'actual context de crisi i sobre les retallades. Seguint la tònica de les mobilitzacions a la plaça Catalunya, la diversitat d'edats i ideologies eren el toc distintiu entre una mateixa voluntat de canvi. “Els polítics han deixat d'actuar com a tals. Nosaltres avui i aquí ens estem allunyant de l'individualisme per practicar el col·lectivisme”, explicava un veí.

Es van sentir propostes com les de reformar la llei electoral, crear un punt d'informació permanent o realitzar trobades culinàries que fomentin la coneixença entre veïns. Si una proposta agradava, els assistents sacsejaven les mans amunt o, per contra, les creuaven si estaven en desacord.

Finalment, i per tal de coordinar totes les propostes, es va decidir crear cinc grups de treball, dos dels quals, la xarxa de suport mutu i el grup de treball per l'hort comunitari, ja havien arrencat per iniciativa de l'ASC. El primer està dedicat a l'àmbit laboral i a l'habitatge, mentre que el segon s'encarrega de la creació d'un hort urbà. Pel que fa a la resta, es va crear el grup de treball d'extensió, dedicat a coordinar accions amb la resta de moviments veïnals i ciutadans; el de comunicació i difusió, per estendre les reivindicacions a la resta de veïns i veïnes i, finalment, el d'espais públics, per reclamar els que manquen al barri, com un casal de joves, una biblioteca o un casal d'avis.

L'assemblea va finalitzar a quarts de deu amb una casserolada que va recórrer els carrers de Sèquia Comtal i Rogent fins la plaça de l'Oca, on es va posar punt final a l'acte amb forts aplaudiments. Els veïns van anunciar futures mobilitzacions, com ara la convocatòria setmanal d'assemblees i casserolades.

Aquesta informació ha estat elaborada externament a la redacció del web per Irene Urango, estudiant en pràctiques de la Facultat de Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.