Un atracador ofereix a les víctimes tornar-los el botí jugant-se'l a pedra-paper-tisora i guanya

El fiscal demana quatre anys i mig de presó per robatori amb intimidació

La història va succeir la matinada del 15 d'agost passat i l'escenari va ser la Devesa de Girona, pels voltants de les veles de música que hi ha a l'estiu. Tres joves –Xavier, de Caldes de Malavella, i els seus dos amics, David i Sergi– anaven caminant entre els arbres quan se'ls va acostar un noi d'aspecte magribí que els va dir: «Sou de Girona, no? On és l'estació de tren de Girona», fent servir un català molt correcte. Quan en Xavier es va girar per assenyalar-li cap on era l'estació, el jove va agafar en Sergi pel coll i li va posar un cúter a tocar les costelles. L'individu va canviar de llengua i va començar a parlar en castellà, també de forma ben correcta. «Los tres sois amigos, ¿no?», els va dir. «Ya sabéis lo que os toca: venid conmigo.» Sense deixar mai Sergi, els va comminar a anar cap a un banc que era a uns set metres d'on s'havien trobat. Un cop allà, els va ordenar que s'hi asseiessin i que baixessin el cap i no el miressin. Els tres van obeir. El lladre els va ordenar que buidessin les butxaques i anessin deixant el que duien damunt del banc. Els tres joves hi van deixar carteres i telèfons i el lladre va agafar les carteres i en va anar traient els diners que hi havia a dins, però res més. També va agafar els mòbils i se'ls va posar a la butxaca. Mentre seleccionava el botí no parava d'apuntar-los amb el cúter. Un cop va tenir el botí, els va etzibar: «No es nada personal: ¡es para droga! Si pudiera, ahora os lo devolvería todo y robaría a otro.» Dit això, va desmuntar el cúter, va llençar el mànec de plàstic i va deixar la fulla sobre el banc. Fet això, es va adreçar a un dels nois –David– i li va dir: «Jugamos a piedra, papel o tijera y si ganas os lo devuelvo todo.» David, desitjant treure's del davant el lladre d'una vegada, va acceptar l'aposta i va jugar-se el botí (55 euros seus i 40 de cadascun dels seus amics, a més dels telèfons). Però el lladre va guanyar i, com havien pactat, es van endur els diners. Abans, però, els va dir: «Ahora quiero que os levanteis y os vayáis. No mireis hacia atrás. Si llamáis a la policia y me denunciáis os vendré a buscar.» Però, és clar, els joves van denunciar-lo i en van donar una descripció que va servir a la policia per identificar-lo: Hicham Chami, de 23 anys. El fiscal li imputa un delicte de robatori amb intimidació amb ús d'instrument perillós i demana una pena de quatre anys i mig de presó.

Un joc de mainada

Els dos participants en el joc han de mostrar alhora una mà formant una de les tres figures que diu el títol del joc: la pedra se simbolitza amb el puny tancat, el paper amb la mà oberta i la tisora amb dos dits aixecats. La tisora talla (i guanya) el paper del contrari, el paper embolica (i guanya) la pedra rival i la pedra esclafa la tisora. Hi ha un campionat internacional d'aquest joc, que se celebra a Toronto.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.