Política

L'alcaldessa de Cubelles destitueix el regidor de Dinamització Econòmica

El PSC i ERC acusen Joan Albet d'haver intentat influir en la selecció de personal de Mercadona

Un total de 950 currículums per a 50 llocs de treball. L'apertura del supermercat de Mercadona a Cubelles ha creat grans expectacions pel que fa a l'ocupació a Cubelles, i molts rumors sobre la possibilitat que existís amiguisme a l'hora d'aconseguir feina a l'empresa. Així ho reconeixen l'alcaldessa de Cubelles, Maria Lluïsa Romero (PSC), i el regidor d'ERC.

L'administració local era l'encarregada de recollir els currículums i entregar-los a Mercadona: «Ens va arribar la informació que [des de l'Ajuntament] s'havia tingut més interès per algunes persones que per altres», diu Joan Rodríguez Serra. El govern va obrir una investigació interna i, després de tractar prèviament el tema amb Albet, va reunir-se dimarts, i va decidir destituir-lo com a responsable de les dues regidories.

Segons el comunicat enviat ahir als mitjans de comunicació, «la decisió ha estat motivada pel fet d'haver trencat el compromís d'imparcialitat en el procés de selecció de personal» de l'empresa. El consistori deixa clar que seguirà treballant «pels mateixos objectius de transparència i rigor en benefici de tots els ciutadans i ciutadanes de Cubelles».

El PSC i ERC confien a poder mantenir el pacte amb Convergència i Unió. «Amb CiU no tenim cap problema», destaca l'alcaldessa. Romero assegura que les regidories de Dinamització Econòmica i Comerç, que arran de la destitució són responsabilitat seva, tornaran a mans de CiU, que haurà de decidir qui n'és el nou responsable.

Albet es defensa

«No entenc res», assegurava Joan Albet ahir a la tarda. El representant de CiU explica que va intercedir davant l'empresa per algunes persones amb problemes d'inserció laboral, i que no cobraven cap tipus de prestació social. «Creia que com a mínim se les havia d'entrevistar. Mercadona ha fet el que ha cregut convenient», diu el regidor.

Joan Albet també recorda que el conveni signat amb Mercadona preveia que l'Ajuntament, després de recollir els currículums, en fes una preselecció. Segons el regidor, ell no ho va acceptar. L'alcaldessa també coincideix que tots els noms dels interessats es van fer arribar a Mercadona, i es va descartar la preselecció. «Jo assumeixo totes les responsabilitats», diu Albet, que desaprova que s'hagi expedientat la cap de Dinamització Econòmica de l'Ajuntament pel mateix assumpte.

El grup municipal de CiU a Cubelles havia de reunir-se ahir a les vuit del vespre per decidir si continua o no al govern. «Sóc una persona de partit. Acceptaré el que se'm digui», assegurava Albet ahir a la tarda. El membre de CiU, però, mostrava la seva desconfiança per continuar en el govern municipal. «Ja m'és difícil treballar amb aquesta gent. Són persones que juguen brut i que menteixen», va dir.

El supermercat sosté que el procés de selecció ha estat «normal»

L'Ajuntament de Cubelles i Mercadona van signar un conveni de col·laboració al setembre; l'acord havia de permetre la creació d'una cinquantena de llocs de treball, destinats preferentment a veïns del municipi, en el nou supermercat que l'empresa obrirà a les Salines el 17 de juny. Segons es va assegurar llavors, la contractació la realitzaria l'empresa, prioritzant el criteri de la proximitat del treballador amb el lloc de feina, entre el personal inscrit al Servei d'Orientació Laboral de Cubelles (SOLC), que depèn de la regidoria de Dinamització Econòmica. L'acord preveia que el SOLC rebés de l'empresa les ofertes de feina, que s'inclourien a la borsa de treball per després obrir un període per presentar currículums, i realitzar una preselecció dels candidats –que finalment l'Ajuntament no va fer, i els va enviar tots a Mercadona–, però quedava clar que l'empresa faria la seva selecció. Ahir, l'únic que va assegurar Mercadona és que el procés de selecció de personal a Cubelles ha estat «normal i corrent».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.