Necrològiques

Josep Reverter Sucarrats

Músic i gran entusiasta del jazz

El músic Josep Reverter Sucarrats, un enamorat del jazz, gènere musical que es va convertir en una part indestriable de la seva vida, va morir el dia 7 de desembre a l'edat de 80 anys.

Nascut a Tortellà el 9 d'agost del 1930, tenia una àmplia cultura jazzística i va fer d'aquest gènere una part molt important de la seva existència. Reverter era músic d'orquestra i va tocar els saxos tenor, alt i baríton, el clarinet i la flauta en diverses formacions musicals, però el que realment el va fer vibrar sempre va ser la música de jazz en totes les seves manifestacions. De fet, ja de ben jove, els companys l'anomenaven en Boogie-Woogie per la seva afició i perquè senzillament era un gran ballador.

Amb el temps es va convertir en un autèntica enciclopèdia del món del jazz i en un referent de molts músics, a qui va infondre l'amor a la música i sobretot al jazz.

Com a oient, coneixia pràcticament tots els intèrprets i assistia a nombrosos concerts, dels quals recordava anècdotes que els mateixos músics amb el temps oblidaven. I tot això fins ben bé al final de la seva vida, quan ja a l'hospital encara transmetia aquesta gran passió per la música i el jazz a les infermeres o als músics que l'anaven a visitar.

Casat amb Teresa Burset Contreras i pare de dos fills, Joaquim i Marisa, la cerimònia se celebrarà avui dijous, a 2/4 de 4 de la tarda, a la sala de cerimònies del Tanatori del Gironès de Salt.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a