Comunicació

Ràdio Berga no pot continuar fent emissions

El govern dela CUP ordena no arreglar l'avaria que va fer emmudir l'emissora dissabte

ERC creu que la decisió no és prou meditada i demana explicacions

El govern de la CUP a Berga ha pres la decisió de no arreglar l'avaria que manté aturada l'emissió de Ràdio Berga des de dissabte passat. El regidor de Mitjans de Comunicació, Francesc Ribera, ha optat per aquesta posició a l'espera que es resolgui una investigació del CAC, que ha rebut una denúncia de presumptes irregularitats en el contracte de la concessió de la ràdio.

L'emissora es troba des de fa temps en una situació delicada, ja que el contracte entre l'Ajuntament i l'empresa que en té la concessió, Bífidus Produccions, va caducar fa anys, però el consistori, en una situació econòmica precària, no troba la manera legal d'agafar el relleu de l'actual concessionària. Mentrestant, Bífidus té l'obligació, per contracte, de posar so a l'emissora. Des de dissabte, però, i davant el no de l'equip de govern, la música que des de l'estiu ocupa les 24 hores de la programació de Ràdio Berga ha passat a emetre's únicament per internet.

Una acció de risc

La idea no ha agradat a l'oposició. El grup municipal d'Esquerra Republicana de Berga (ERC) considera “preocupant” que la decisió de no arreglar l'avaria tècnica l'hagi pres “de manera unilateral” el govern de la CUP. El grup republicà creu que hauria d'haver estat debatuda prèviament en el si del consell d'administració de mitjans audiovisuals, en què hi ha portaveus de tots els grups amb representació en el ple.

Per això, ERC creu que la decisió “no és prou meditada” i, a més, “posa en risc alguns aspectes jurídics”. Esquerra recorda que la concessió està judicialitzada i per aquest motiu “l'Ajuntament ha de tenir una delicadesa especial a l'hora de prendre decisions que poden perjudicar el consistori en el procés judicial”.

A més, el partit republicà demana al govern un escrit en què assumeixi responsabilitats en l'aturada i un informe jurídic i tècnic que expliqui l'avaria. Finalment, també reclama que la qüestió s'inclogui en l'ordre del dia de la reunió del consell d'administració de mitjans que es farà aquest dijous, un any després de la darrera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia