Comunicació

Un Pol més ric, versàtil i madur

Movistar estrena ‘Merlí: sapere aude’, protagonitzat pel personatge que va popularitzar Carlos Cuevas

La primera sèrie en versió original catalana (combinada amb el castellà) que produeix Movistar+ la protagonitza “l’únic personatge protagonista bisexual de la ficció d’aquest país”, segons destaca el seu intèrpret, l’actor Carlos Cuevas. Merlí: sapere aude ha arribat avui a la plataforma Movistar + (el 2020 s’estrenarà a TV3) amb, com a mínim, aquests dos mèrits. Obrir camins nous de vegades té recompensa, i la sèrie de TV3 Merlí (tres temporades 2015-2018) ja suma uns anys de collita: aquesta sèrie amb la filosofia al centre de la trama ha tingut èxit en mercats internacionals i adaptació en alemany, i ha esdevingut una aposta forta de Movistar+.

Des de les 0 h d’avui està disponible a Movistar+ i ahir es va presentar a Barcelona amb la presència, entre d’altres, d’Hèctor Lozano –el creador i guionista–, el director Menna Fité i els actors Carlos Cuevas, María Pujalte (que interpreta la catedràtica d’ètica María Bolaño, amb força protagonisme), David Solans i Pablo Capuz. Lozano es va mostrar molt agraït a Movistar per haver-li proposat fer aquest spin-off. “Jo feia un any i escaig que havia acabat la tercera temporada, ja havia descansat de la voràgine de Merlí i tenia ganes de reprendre’l amb el personatge del Carlos Cuevas, que n’era l’hereu natural. Al final de la tercera temporada sabem que, al cap de set anys, és professor de filosofia, que no ha perdut l’interès en la matèria i s’hi ha dedicat.”

Pol a la universitat

Tot i que se sap que Pol serà professor de filosofia, Hèctor Lozano explica: “No tenia tantes ganes de veure el Pol Rubio fent de Merlí com d’explorar els seus anys a la universitat, primer perquè m’encanta el món universitari, i segon perquè tenia ganes de veure el personatge de Pol a la facultat, on ja no té el rol de líder que tenia a l’institut, és un més, fa nous amics...” Lozano es mostra satisfet per l’aposta pel català: “Agraeixo a Movistar+ l’atreviment de fer la sèrie en català i castellà per a tot Espanya. Té un punt de lògica, hauria d’haver-se fet una cosa així abans, aprofitant la riquesa lingüística. ”

Menna Fité, codirector de la sèrie original amb Eduard Cortés, dirigeix Merlí: sapere aude: “Hem intentat pujar un esglaó més mantenint l’equilibri amb el respecte del que hi havia i el pas cap a la maduresa.” Per Carlos Cuevas, “estem davant una sèrie més valenta”: “Segueix el recorregut del meu personatge amb uns conflictes un grau més profunds; Pol és més ric, versàtil, madur, polièdric; Hèctor l’escriu, jo l’interpreto i Menna és la mirada.”La intenció, segons Hèctor Lozano, era “fer una sèrie més adulta, amb un punt més madur, que fos diferent, no una quarta temporada de Merlí, sinó una sèrie nova, però alhora amb una continuïtat. Mantenim Merlí al títol perquè ens agrada saber d’on venim.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia