L'Escala assumeix l'únic canal públic de TDT de l'Alt Empordà

Converteix TV l'Escala en Canal 10 Empordà i hi obre la porta a la resta d'ajuntaments

TV l'Escala, una cadena amb 10 anys d'història, esdevé Canal 10 Empordà. La cadena assumeix el canal públic en TDT de l'Alt Empordà, que ha estat impulsat només per l'Ajuntament de l'Escala. El director de la cadena, Miquel Pagès, explica que el procés ha estat avalat pel Consell de l'Audiovisual de Catalunya i la secretaria general de Mitjans Audiovisuals, que han intentat «intercedir» perquè s'afegissin al canal altres municipis, sobretot Figueres, però «cap no es va presentar a les reunions». Tot i això, la idea és que més endavant s'hi puguin afegir altres ajuntaments, per tal de poder afrontar l'alt cost de la TDT. De moment, però, la Generalitat i el CAC han permès que un sol consistori gestioni el canal. L'Escala, però, ha hagut de canviar no només el nom de la cadena, sinó també el de l'empresa que la gestiona: era el Patronat Municipal de Mitjans de Comunicació, i com que no pot ser «municipal», ara és L'Escala Audiovisual TDT.

Continguts comarcals

Canal 10 Empordà anirà ampliant el radi dels continguts «de mica en mica». De moment, es continuarà centrant en l'Escala i abans de final d'any es preveu cobrir «la minicomarca de la zona: Viladamat, Ventalló, els pobles del voltant...»

La TDT local, en marxa

Els canals comarcals de TDT de l'Alt Empordà tenen previst iniciar l'1 de juliol l'emissió pel canal 26 en la nova tecnologia. Segons Canal 10 Empordà, només falta col·locar un aparell al repetidor de Rocacorba, tot i que han sorgit problemes d'última hora que podrien endarrerir l'estrena: pel canal 26 s'emet a la zona de l'Estartit el 33 en analògic, i hi podria haver interferències. A més del canal públic, hi ha tres canals privats amb llicència a l'Alt Empordà: Canal Nord (ara gestionat per TV Girona), Empordà TV (amb seu a Roses) i Televisió sense Fronteres (projecte transfronterer liderat per Josep Adolf Estrader).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.