Comunicació

Dues de cada tres llars de Sant Pol no veuen bé la TDT

La posada en funcionament de l'antena de Can Tiril, a final d'any, garantirà la cobertura en un 80% del terme

L'estructura també servirà per millorar els problemes amb la telefonia mòbil

La majoria de ciutadans de Sant Pol no poden veure bé la TDT quatre anys després de l'apagada analògica definitiva, i tan sols el 30% de les llars poden veure els canals de televisió amb normalitat sense que aparegui a les pantalles el missatge que no hi ha senyal. La particular orografia del municipi, enfonsat i envoltat de muntanyes, ha provocat que la cobertura tant de la TDT com de la telefonia mòbil s'hagi convertit en un autèntic maldecap. L'alcaldessa, Montserrat Garrido (CiU), confia que els últims contactes amb la direcció general de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat resolgui l'actual situació. “Hem arribat a un acord per compartir les despeses per a la instal·lació dels equips de la TDT”, indica. Garrido recorda el llarg procés viscut per trobar un lloc adequat per instal·lar-hi l'estructura on s'hauran de penjar els repetidors dels canals i les antenes de les diferents companyies de telèfon. Ara ja hi és Vodafone, però Movistar es manté dins el nucli urbà. “L'anterior govern només havia comprat el terreny de Can Tiril, però nosaltres hem hagut d'afrontar els problemes per convèncer la Generalitat que calia canviar-ne l'ús per poder-hi instal·lar la torre”, comenta. Garrido explica que després que una sentència obligués l'Ajuntament a treure el grup de quatre antenes de la zona dels Garrofers, s'ha hagut de començar de zero per garantir un servei en condicions. “Som conscients que obtenir un 100% de cobertura és molt difícil, però un cop funcioni la torre instal·larem enllaços en aquelles zones del poble amb més dificultats per captar el senyal”, avança.

Fins ara els ciutadans de Sant Pol amb problemes amb la TDT o amb el mòbil s'han hagut d'espavilar captant el senyal que arriba de repetidors de
poblacions veïnes o sortint al carrer a la recerca de la cobertura necessària. Montserrat Garrido assegura que la nova infraestructura també afavorirà els veïns de Sant Cebrià de Vallalta.

LA XIFRA

30%
és la quantitat
d'habitatges de Sant Pol que poden veure bé el senyal de la televisió digital terrestre (TDT)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia