Infraestructures i serveis

noves tecnologies

Sant Pol exigeix que la fibra òptica arribi fins al polígon

Telefónica comunica als empresaris que no desplegarà la banda ampla aviat i els recomana un servei individual

L'Ajuntament truca a la porta d'altres operadores que hi puguin estar interessades

“Que algú em digui si és normal que en ple segle XXI hagi d'enviar els meus treballadors a casa seva perquè es baixin els arxius d'internet des dels seus ordinadors.” Són paraules de l'empresari de Sant Pol Josep Arenas, una de les veus més crítiques sorgides des del polígon industrial del municipi, que fa anys que espera el promès desplegament de la fibra òptica a la zona. “No hi ha ni pressupost ni cap mena d'intenció per part de l'operadora de resoldre un problema endèmic que afecta de ple la nostra competitivitat”, hi afegeix Arenas, que qualifica d'inadmissible la situació. “No demanem cap impossible, només un tracte igual que el d'altres zones industrials del país”, assegura. L'empresari resumeix el pensament general de l'Associació de Propietaris i Empreses de la Zona Industrial de Sant Pol, que la setmana passada va rebre la confirmació per part de Telefónica que no preveia a curt termini el desplegament de la banda ampla en aquest àmbit. L'operadora, segons asseguren els empresaris, els va oferir com a alternativa la contractació d'un servei de fibra òptica individual si volien ampliar i millorar la comunicació. L'advocat de l'entitat, Albert Alaball, explica que els seus clients es troben “en una situació claríssima de desigualtat” davant altres polígons industrials de municipis veïns.

Una despesa més gran

“La companyia no ens fa cas i la solució que ofereix als meus clients representa una despesa superior per un servei que altres polígons tenen a un preu més baix”, comenta. En aquest sentit, recorda que hi ha exemples propers com el d'una empresa del polígon industrial de Sant Cebrià de Vallalta, a tocar del de Sant Pol, que ha contractat a Telefónica un servei de fibra òptica individual “que ha tingut un cost de milers d'euros”. Alaball hi afegeix que l'empresariat es mostra molt preocupat pel que pot representar per als seus clients aquesta “precarietat” comunicativa. “Estem estudiant diferents alternatives, una de les quals és convèncer altres operadores més petites perquè assumeixin les obres de desplegament”, assenyala. En aquest sentit, l'associació té previst debatre a fons la situació en la propera assemblea i determinar quines accions cal tirar endavant.

Per la seva banda, el regidor de Comunicació i Noves Tecnologies, Xavier Catarineu (PDeCAT), confirma que el consistori ha intensificat el contacte amb altres empreses de telefonia interessades a fer arribar la fibra òptica a Sant Pol. “Telefónica ens va assegurar que abans de cinc anys no farà res i que fins i tot per volum de negoci li interessava més el municipi que la zona industrial”, comenta. Catarineu recorda que els problemes de cobertura telefònica a la població no s'han resolt del tot perquè, malgrat que Telefónica és conscient de les “zones fosques” que hi ha al terme, no actua per resoldre-les. “Estem treballant en diferents opcions que ens permetin millorar la cobertura”, assegura.

LA FRASE

No demanem cap impossible, només un tracte igual que el d'altres zones industrials del país
Josep Arenas
empresari del polígon industrial de sant pol de mar
Estem estudiant diferents alternatives, una de les quals és convèncer altres operadores
Albert Alaball
advocat de l'assoc. d'empresaris del polígon de sant pol


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona