Música

Argençola estrena el bosc com a escenari de concerts

Un bosc proper al nucli de Clariana és l’espai d’una iniciativa a la qual el consistori vol donar continuïtat

L’èxit de públic va sorprendre els mateixos organitzadors

Un concert ha estat l’última activitat que ha tingut lloc als boscos d’Argençola, municipi que explora aquests espais naturals com a dinamitzadors. S’ha dut a terme a través de l’Associació de la Casa del Tió i la Casa del Bosc, que ja han impulsat banys de bosc terapèutic, la festa i mercat del Tió i iniciatives per al coneixement de les herbes medicinals.

Els organitzadors, amb el suport de l’Ajuntament, reconeixen que es van veure sorpresos per l’èxit de la iniciativa, que va aplegar unes 130 persones al bosquet del pont de Coma-Sarda, a Clariana.

La nit, el bosc, una llum tènue i algunes soques a manera de seient és l’auditori que es van trobar el cantautor Quico Tretze, el pianista i cantant Marc Mateu i la violoncel·lista Núria Galvany. La música melancòlica i les lletres poètiques de Quico Tretze van crear una atmosfera única que es va allargar fins ben entrada la nit.

La idea dels organitzadors és continuar fent aquests concerts al bosc per mitjà dels quals Argençola vol oferir als visitants una experiència única i diferent i música en viu que acompanyi l’entorn.

LA DATA

2014
és quan es va aprovar el pla d’ordenació forestal d’Argençola, l’únic pla municipal del país.

Una gestió pionera dels boscos

Amb un extens terme municipal de 47,10 km², Argençola té un gran territori boscós que forma part del límit de la comarca de l’Anoia amb les de la Segarra i la Conca de Barberà.

Aquest petit municipi de 200 habitants ha fet d’aquest patrimoni natural una aposta conscient amb eines de planificació i promoció que no només volen protegir-lo, sinó també convertir-lo en un dinamitzador d’activitats, amb projectes com ara la Casa del Tió, amb el qual es vol convertir el municipi en la capital del personatge nadalenc.

Argençola és l’únic municipi del país que té un pla d’ordenació forestal municipal, una planificació que abasta les prop de 3.000 hectàrees forestals del municipi, amb presència preeminent de pi blanc, pinassa, alzines i roures. El pla té, entre els seus objectius, gestionar el bosc per reduir el risc d’incendi i incentivar l’aprofitament sostenible de la fusta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona