Música

Cultura

Buscar la singularitat

La 29a edició del Festival Altaveu de Sant Boi de Llobregat estrena direcció artística, que ha assumit el periodista musical Jordi Turtós

L’Altaveu ha iniciat un procés de redefinició que continuarà en les pròximes edicions
El festival, a més de concerts, inclou debats, exposicions, documentals, fires de discos...

Els dies 8, 9 i 10 de setembre tindrà lloc a Sant Boi de Llobregat la 29a edició del Festival Altaveu. Els organitzadors es plantegen una renovació. D’entrada, han fitxat el veterà periodista musical Jordi Turtós, que s’ha fet càrrec de la direcció musical, com va explicar la cap de comunicació, Laia Bonet. “Hem iniciat un procés de redefinició del festival”, va declarar Bonet.

El festival aposta “per ser de caràcter públic, útil i de promoció de la cultura de la localitat, en el nostre cas, de la musical, buscant un equilibri entre un cartell amb grups de màxim nivell i d’altres de locals que es mereixen ser coneguts”, hi va afegir Bonet.

Jordi Turtós, que ja havia format part de l’equip de l’Altaveu a finals de la dècada dels vuitanta, va confessar: “Vivim una saturació de festivals i hem volgut buscar la singularitat. Evitem programar el que es programa a tot arreu.” En aquest sentit, l’aposta és clara: “Volem ser un festival de descobertes. Presentarem grups consolidats –però que no són mainstream– al costat de noves veus.”

El festival compta a recaptar 180.000 euros per cobrir el pressupost: 121.500 és l’aportació municipal i la resta surt dels patrocinadors, les subvencions, les entrades i l’explotació del servei de bar.

L’Altaveu es dividirà en tres espais: la plaça de l’Ajuntament (on es fan els concerts gratuïts), els jardins de l’Ateneu Santboià (entrades a 6 euros) i Cal Ninyo (entrades a 8 euros i accés a l’Ateneu).

Pel que fa a l’apartat musical, destaquen els concerts de The Flamin’ Groovies (EUA) i Los Enemigos (Madrid), únics concerts a Catalunya d’aquests dos grups de culte. També destaquen, en un format més intimista, els concerts de la cantant londinenca de jazz Ala.ni i de la nord-americana Kadhja Bonet. També són nord-americans dels OMNI, amb reminiscències de grups com ara Television, Devo i Wire.

Maria Arnal i Marcel Bagés és el duet de moda i el seu disc 45 cerebros i 1 corazón serà present a Sant Boi. També de Catalunya és Joana Gomila Folk Souvenir, “que és com la Maria del Mar Bonet del 1967”, va declarar Turtós. La cantaora Mariola Membrives oferirà una versió del disc Omega (1996), obra mestra flamenca d’Enrique Morente, acompanyada de músics de jazz. Com de jazz és el Marco Mezquida Trío, amb un pianista català al capdavant, que, segons Turtós, “supera Keith Jarrett i ja va sent hora que tingui el reconeixement que es mereix a Catalunya”.

Hi haurà més grups i més activitats, com ara una fira de discos i de llibres de música, dues exposicions –l’una sobre els 40 anys sense Elvis i l’altra de fotografies històriques de l’Altaveu–, projeccions de documentals, converses i debats, i els premis Altaveu.

I també s’estrenarà una producció local, Regira!, un espectacle elaborat a partir de quaranta músics, setze escriptors, sis creadors audiovisuals, tres productors musicals, un dissenyador i un artista plàstic, tots de Sant Boi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia