SALT (Gironès)

Black Music Festival

Primavera negra

Un any més, i ja en van nou, la primavera arribarà a Salt plena de música negra gràcies al Black Music Festival, que des d'avui fins al 26 de març reunirà alguns dels noms amb més personalitat d'estils, que van des rhythm'n'blues fins al hip-hop passant pel funk, el soul, el reggae, l'ska...

Tot i que aquest any, com a conseqüència de la crisi, el festival no té un cap de cartell clar, d'entre la programació destaca la proposta dels US3, una banda londinenca que fa una fusió de jazz i hip-hop a parts iguals. US3 són els autors de Cantaloop, un tema creat a base de samplers del clàssic de Herbie Hancock, Cantaloupe island. L'invent va tenir tant d'èxit que va acabar popularitzant l'acid-jazz que per primera vegada va entrar a canals massius com l'MTV o les radiofórmules.

Altres noms internacionals que sobresurten del cartell d'aquest 2010 són TM Stevens & Cindy Blackman amb el seu directe espectacular i el rock'n' roll més clàssic de Marc Ford i The Steepwater Band.

El Black Music Festival disposa d'una bona representació de músics de casa nostra amb propostes tan interessants com són l'experiment d'At-versaris i Asstrio, la cercavila que faran pel centre de Girona la companyia Always Drinking Marching Band, The Pepper Pots i Skatalà. En total, més de quinze concerts repartits per diverses sales de Girona i Salt, molts dels quals seran gratuïts amb l'objectiu d'acostar la música en directe a tot tipus de públic.

El concert inaugural, que es farà aquesta nit a La Mirona, té un component especial, ja que serà a càrrec d'una banda de nova creació, la Black Music Experience, deu músics catalans sota la batuta del saltenc Nito Figueras, que versionen i adapten himnes de la música negra de grans noms com James Brown, Stevie Wonder, Otis Redding, Michael Jackson, Robert Palmer o The Blues Brothers, entre altres.

Del 5 al 26 de març. Diversos espais.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.