La rehabilitació de l'heretat del Salido començarà a l'Olleria el primer semestre

La rehabilitació de l'Heretat del Salido començarà a finals del primer semestre del 2010 i suposarà una inversió global de 550.000€, dels quals 450.000€ es destinaran a actuar a la casa i a reconvertir-la en un alberg, i la resta serviran per adequar els terrenys del seu voltant i repoblar la parcel·la.

El finançament de rehabilitació de la casa ha estat inclòs al Pla de Suport a la Inversió Productiva als Municipis, el que suposa que la inversió serà sufragada per la Generaliat Valenciana. Segons el projecte, la part més antiga de l'edifici i amb major valor arquitectònic serà conservada i restaurada. L'annex més nou, que patia un avançat estat de deteriorament, serà enderrocat i edificat de nova planta.

El futur alberg tindrà una capacitat per a 32 persones, la meitat ubicades en llits i la resta en sacs de dormir en una gran sala que s'habilitarà a la segona planta de l'edifici antic. Aquest tindrà a la planta baixa una gran sala d'estar i oci. A la primera planta dues habitacions amb el seus corresponents lavabos, i a la planta segona una gran sala diàfana amb parquet, i amb terrasses cobertes a cada costat. La teulada d'esta part de l'edifici continuarà sent a quatre aigües.

Pel que fa a l'ala de l'edifici que es construirà de nou, tindrà només una altura, estarà connectada amb la construcció original i reproduirà la seua estructura, amb el pati interior. A més el projecte inclou tornar a alçar la torre vigia a la que s'accedirà per una escala de caragol. A la planta baixa d'aquesta part de l'alberg es crearà una cuina, un menjador i lavabos, als quals es podrà accedir des de l'exterior. A la primera planta s'habilitaran dutxes, un despatx i diverses habitacions polivalents.

L'entorn de la casa del Salido també rebrà una bona llavada de cara amb el projecte que durà a terme l'Ajuntament de l'Olleria en col·laboració amb l'àrea de Medi Ambient de la Diputació de València. L'actuació ha estat integrada a un programa de recuperació d'espais degradats i suposarà la repoblació de la parcel·la del Salido amb espècies autòctones. Pel seus voltants s'habilitaran uns paellers, s'instal·laran taules i bancs de pedra, així com papereres. A esta àrea recreativa també es delimitarà una zona per a l'acampada lliure. La intervenció té un cost global de 100.000€ i la Diputació en finançarà el 60%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.