Cinema

Laia Costa, premi del Festival de Màlaga a millor actriu per ‘Cinco lobitos’

El film és la gran triomfadora del festival i també s’emporta els guardons de millor pel·lícula espanyola i millor guió

La producció catalana ‘Mi vacío y yo’, d’Adrián Silvestre, rep el Premi Especial del Jurat

El llargmetratge Cinco lobitos, dirigit per Alauda Ruiz de Azúa, ha guanyat la Biznaga d’Or a la millor pel·lícula espanyola en el Festival de Màlaga, per la qual l’actriu catalana Laia Costa ha obtingut el premi a la millor interpretació femenina, ex aequo amb Susi Sánchez, pel seu papers de filla i mare en el film.

L’“òpera primera” de la biscaina Ruiz de Azúa s’ha alçat a més amb el premi al millor guió, de la pròpia Ruiz de Azúa, i el premi del públic.

Per la seva banda, la coproducció de Bolívia i Uruguai Utama, d’Alejandro Loayza Grisi, ha estat guardonada com a millor pel·lícula iberoamericana.

Utama, una altra òpera primera, ha estat la segona gran triomfadora en el palmarès anunciat aquest dissabte, doncs després d’haver guanyat el gran premi del jurat en el Festival de Sundance, a Màlaga ha estat reconeguda també amb els premis a la millor direcció; a la millor música, per Cergio Prudencio, i el de la crítica.

El jurat de la secció oficial de llargmetratges ha atorgat el seu premi especial a Mi vacío y yo, segon llargmetratge del valencià Adrián Silvestre, i ha concedit un esment especial a “The Gegants”, dirigida per la també valenciana Beatriz Sanchís. El segon llargmetratge de Sanchís, una coproducció de Mèxic i EUA, ha estat reconegut així mateix amb el premi a la millor fotografia, per a Nicolás Wong Díaz.

El millor actor en aquest Festival de Màlaga ha estat segons el parer del jurat l’argentí Leonardo Sbaraglia per la seva interpretació en la pel·lícula Almost in love, una coproducció amb participació d’Argentina, Brasil, Xile i Holanda dirigida per Leonardo Brzezicki.

La Biznaga de Plata a la millor interpretació masculina de repartiment ha correspost al xilè Nicolás Poblete pel seu paper en Mensajes privados, de Matías Bize, llargmetratge que ha aconseguit a més el premi al millor muntatge, per a Rodrigo Saquel.

El palmarès oficial es completa amb el premi a la millor interpretació femenina de repartiment, per Debora Maria da Silva, activista social i fundadora del moviment de les Mares de Maig a Brasil, pel seu treball en el film brasiler A mãi, dirigit per Cristiano Burlen.

En la secció Zonazine, el premi a la millor pel·lícula espanyola ha estat para Lugares a los que nunca hemos ido, del recentment mort Roberto Pérez Toledo, una cinta que s’ha alçat també amb el premi al millor actor, ex aequo per a Pepe Ocio i Sergio Torrico.

El millor llargmetratge iberoamericà de Zonazine ha estat, segons el parer del jurat, la producció mexicana Mostro, de José Pablo Escamilla.

Per la seva banda, la barcelonina Meritxell Colell ha aconseguit per Duo el premi a la millor adreça en aquesta secció, en la qual les millors actrius han estat, “ex aequo”, Milena Smit i Olivia Baglivi per Libélulas, una pel·lícula de Luc Knowles que ha aconseguit també el premi del públic de Zonazine.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia