cultura

La situació econòmica ha marcat l'entrega de premis Euterpe de la Federació

El president de les societats musicals es reunirà dijous amb el conseller Serafín Castellano per acabar de negociar la darrera proposta presentada.

La Federació de Societats Musicals Valencianes entregà dissabte passat els premis Euterpe en el decurs de l'onzena gala d ela Música Valenciana, un esdeveniment que resultà clarament reivindicatiu, donada la crítica situació per la que ara mateix travessen les societats musicals i les escoles de música, després dels retalls pressupostaris del Consell establerts entre el 35 i el 55 per cent i que amenaça amb portar a l'atur el 70% dels 3.000 professors existents en l'actualitat i a tancar el 25% dels centres d'ensenyament de música.

En aquest sentit, el president d ela Federació, Josep Almeria, qualificà de «travessia del desert» les relacions amb la Generalitat Valenciana durant els darrers anys, i lamentà l'actual situació davant el conseller Serafín Castellano —present a la sala— amb el que mantindrà una reunió negociadora el proper dijous.

Enguany, la nota musical ha estat interpretada pel grup italià Non solo Tango, una agrupació que es troba aquests dies per València degut a la seua participació en un projecte europeu juntament amb la Coral Veus d'Albal i la Banda de Vallada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.