cultura

ARQUEOLOGIA

El parc de les coves de Serinyà, d'aniversari

Aquest mes de juliol fa quinze anys de la inauguració del parc de les coves prehistòriques de Serinyà. Per aquest motiu, el Consell Comarcal del Pla de l'Estany –l'ens que gestiona el recinte– ha preparat un cicle de conferències a càrrec de científics que treballen en les excavacions a les coves, a més d'unes visites guiades. Totes les xerrades tindran lloc a la sala d'actes del parc. La primera l'oferirà Narcís Soler, i tractarà de la història de les excavacions. Serà aquest divendres, a les vuit del vespre.

La següent l'oferirà Julià Maroto i es dedicarà a les cultures prehistòriques detectades en aquest jaciment (27 de juliol, 20 h), i l'última anirà a càrrec d'Alba Solés, que parlarà del parc (3 d'agost, 20 h). Una hora abans de les conferències, els ponents guiaran unes visites al jaciment.

La recerca a les coves de Serinyà es remunta a més d'un segle enrere. Durant aquest temps, el jaciment s'ha consolidat com un dels més importants del país sobre la prehistòria. En crear-se el parc, la recerca arqueològica es va complementar amb activitats de divulgació obertes a tots els públics, però especialment els escolars.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.