cultura

L'estora roja de Quart de Poblet atorga els premis d'enguany

El festival «Quartmetratges» atorga el premi al millor curt a “La nit de l'oceà”, de Maria Carmen Lozano

El Centre Cultural El Casino de Quart de Poblet va desplegar la catifa roja del Festival Quartmetratges 2015, per la qual van desfilar grans noms de l'audiovisual valencià, entre ells, la guanyadora del premi al millor curtmetratge d'aquesta edició: María Carmen Lozano per “La nit de l'oceà”, una pel·lícula d'animació basada en el conte del mateix títol de Robert H. Barlow.

La gala de cloenda del festival, en la qual no va faltar l'animació de l'associació quartera L'Esglai Teatre i l'actuació del grup “No hay quinto malo”, va incloure el lliurament dels premis del 32 Concurs de Curtmetratges i del 27 Concurs de Guions per a Curtmetratges.

En la secció de Ficció, el premi va ser per a “Caldo de gallina”, d'Elena Escura Málaga, amb un esment especial per a “Yo nunca”, de Pablo Muñoz Naharro. El primer premi en Animació va recaure en “Oa”, de Jaime Maestro Sellés i en la secció Documental en “Sacristán”, d'Octavio Guerra Quevedo i Violeta Blasco Caño. “La Buena Fe”, de Begoña Soler, va obtenir el Premi del Públic Jove i el millor curt en valencià va ser “Alta costura” de Miguel León Marcos Cambrils.

Pel que fa al concurs de guions per a curts, el guanyador va ser “Lo que hacen los girasoles cuando llueve”, de Vicente Bendicho Cascant, i “Capgrós”, d'Ignacio Hermenegildo Fuentes Llopico, es va portar el segon premi. Va haver-hi un esment especial para “La señora Yang”, de Cyan Rodríguez Jiménez.

La gala va acollir també el lliurament dels guardons del Concurs de Curts per a Mòbils, dirigit a joves d'entre 13 i 18 anys del municipi, que enguany tenia com a lema “Movilitza't per la Igualtat” i es va centrar en la igualtat de gènere i el bon tracte en les relacions de parella. En aquest segment, es va lliurar un premi ex aequo a “Todos somos iguales”, de Llum Giménez Núñez i Sandra Sanmartín Torrent, i “Alguien en quien confiar”, de José Ignacio Llopis Mestre i Adrián Tamarit Royo.

Finalment, en la gala es va projectar el curt gravat per les persones majors que han participat enguany en el taller Cinemajors, inclòs en l'apartat formatiu del festival.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ART

Un incendi malmet part d’una exposició al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

salt
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA
DANSA

El coreògraf Alexander Ekman porta al Liceu un ‘Midsummer Night’s Dream’ poc shakesperià

BARCELONA
MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA
RIPOLL

Ramon González i Montse Bastons guanyen els Jocs Florals Comte Guifré

RIPOLL
MÚSICA

El festival de Dixieland torna al carrer

TARRAGONA
GIRONA

Vuit actuacions musicals i teatrals en el Pati Cultural 2024

GIRONA
CrÒNICA

Un Sant Jordi fred, però esplendorós