cultura

Sant Adrià estrena colla castellera

La colla debutarà demà apadrinada pels Castellers de Badalona i els de Viladecans

La festa major adrianenca comença avui amb el pregó i s'allargarà fins dilluns a la nit, quan focs i música posaran el punt final

Per primer cop en la història, Sant Adrià de Besòs tindrà colla castellera. Els Castellers de Sant Adrià passaran a ser colla de ple dret demà, quan està previst que celebrin el seu bateig en el marc de la festa major del municipi. La festa castellera es farà a les dotze del migdia a la plaça de la Vila. Els adrianencs tindran com a colles padrines els Castellers de Badalona i els Castellers de Viladecans.

Aquest és un dels actes de cultura popular més destacats de la festa, que comença aquesta tarda a les set amb la lectura del pregó des del balcó de l'ajuntament a càrrec d'Antonio Montes, president del Club Billar de Sant Adrià de Besòs. La gresca s'allargarà fins a la matinada amb dues propostes musicals. A les deu a la Rambleta hi haurà el Festival Polisons i a continuació el clàssic ball de festa major amb l'orquestra Belle Epoque. A quarts de tres de la matinada, a la plaça de la Vila, la xaranga Txandrios, de San Adrián de Navarra, serà l'encarregada de posar punt final a la jornada festiva.

Demà serà el dia de la Festa del Riu i la cultura popular. A més del bateig de la nova colla castellera, hi haurà una actuació de ball de bastons a dos quarts d'onze a la plaça de la Vila a càrrec de la colla bastonera de l'Esbart Dansaire de Sant Adrià. A la tarda serà el torn dels gegants, amb una cercavila que té com a colla convidada els Geganters de Ripollet. A la nit hi haurà el correfoc.

Els actes es traslladaran al litoral diumenge amb la Festa del Mar, on hi haurà exhibicions gimnàstiques i esportives i jocs infantils d'aigua. A la nit, diverses propostes musicals a la plaça de la Vila i la Rambleta allargaran la festa fins a la matinada.

Dilluns, festiu al municipi, un castell de focs artificials a la llera del Besòs, a dos quarts d'onze, i l'actuació del grup Messengers, a les onze a la plaça de la Vila, posaran punt final a quatre dies d'activitats lúdiques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia