Economia

Treball promou la creació de 838 llocs de treball a l'Ebre per contrarestar l'impacte de la crisi

El Departament de Treball impulsa programes de formació i assessorament personalitzat i de contractació directa de treballadors per contrarestar l'impacte de la crisi econòmica i la pèrdua de llocs de treball. Durant els dos darrers anys, a través d'aquests programes, s'han creat un total de 838 llocs de treball a les Terres de l'Ebre i s'ha ofert assessorament a gairebé 4.500 persones, amb una inversió global de 13,1 milions d'euros. La xifra d'atur registrat a l'Ebre supera les 13.000 persones.

El director del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), Joan Josep Berbel, va presentar ahir a Tortosa les actuacions que realitza el SOC per generar llocs de treball a les Terres de l'Ebre i millorar l'ocupabilitat de les persones que estan en atur o en risc d'exclusió social. «Ens preocupa la situació de la indústria a les Terres de l'Ebre», va admetre Berbel en referència al tancament d'empreses que ha tingut lloc en els darrers mesos, com és el cas de la multinacional Lear de Roquetes, amb 500 treballadors. La taxa d'atur registrat a les comarques de l'Ebre és del 14,3%, lleugerament inferior a la mitjana catalana. En aquest sentit, el director dels serveis territorials de Treball a les Terres de l'Ebre, José Martín, va manifestar: «Les Terres de l'Ebre tenen una situació difícil, però no és pitjor que la de la resta de Catalunya.»

D'altra banda, l'oficina de Treball de la Generalitat es traslladarà a la zona de Vora Parc de Tortosa i duplicarà el seu espai, que actualment és de 300 metres quadrats. «Les oficines de Treball s'han de convertir en un punt d'intermediació i oportunitat», va dir Martín.

ELS PROGRAMES

Desenvolupament local
84 persones contractades
Experimentals i innovadors
863 persones formades
Qualificació professional
3.568 persones formades
Formació i treball
248 contractats
Plans d'ocupació
493 contractats
Orientació professional
13 contractats


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.