Economia

L'alcalde d'Ascó envia una carta sobre l'MTC als veïns de la Ribera d'Ebre

La campanya de l'alcalde d'Ascó, Rafel Vidal (CiU), en favor del magatzem temporal centralitzat (MTC) no s'atura. Només una setmana després de la jornada que Vidal va organitzar per aconseguir el suport dels sectors socioeconòmics de Catalunya a la candidatura d'Ascó, l'alcalde ha enviat una carta a totes les famílies de la Ribera d'Ebre. Així, l'objectiu de la campanya de cartes, que els veïns dels diferents pobles ja han començat a rebre a la bústia de casa, és explicar als ciutadans de la Ribera d'Ebre les raons que han fet que l'Ajuntament d'Ascó aspiri a l'MTC de tots els residus nuclears de l'Estat, però especialment al parc tecnològic associat.

La carta, a la qual ha tingut accés El Punt, recorda que Ascó va aprovar la seua candidatura per majoria, i que el Congrés dels Diputats va decidir que fer un MTC era la manera «més segura i idònia» per emmagatzemar «el combustible de les centrals nuclears». «Aquest projecte representa una inversió sense precedents a la nostra comarca i planteja un repte per a tots els municipis de la zona que no podem desaprofitar: gestionar aquesta inversió de la millor forma possible per tal d'afavorir el desenvolupament econòmic conjunt», afirma Vidal. L'alcalde recorda que es crearan entre 300 i 500 llocs de treball, i que les compensacions arribaran als 8 milions d'euros per als 13 municipis de l'entorn de la central. A més, Vidal assenyala que es vol crear un consorci que podrà beneficiar la resta de municipis de la Ribera d'Ebre que no pertanyen a l'àrea nuclear.

L'alcalde de Riba-roja replica José Luis Mora

L'alcalde de Riba-roja d'Ebre, José Luis Aparicio (PSC), va sortir ahir en defensa de la candidatura d'Ascó a l'MTC, tot fent pública una carta oberta al president en funcions de la Cambra de Comerç de Tortosa. Aquesta setmana, José Luis Mora havia suggerit la instal·lació del cementiri nuclear al Tecnoparc de Reus, unes paraules que Aparicio ha interpretat com un atac als interessos de la Ribera d'Ebre. A més, acusa Mora d'afavorir la «desafecció» dels riberencs del projecte de vegueria de l'Ebre i de fer-los apostar pels vincles amb Reus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona

L'sportech vol superar marques

Barcelona
Xavier Garcia
director del Tech Tourism Cluster de Catalunya (TTC)

“L’impacte del turisme té resposta des de la tecnologia”

Barcelona
LA CRÒNICA

A l’Expocasió, no val a badar

GIRONA

Comença la reforma integral de l’hotel Best Western Premier CMC, amb dos milions d’inversió

girona

Bumerang, l’‘start-up’ que evita 2.500 envasos d’un sol ús al dia

Barcelona

Empatif s’enfoca a guanyar volum, també amb compres

Manresa
ECONOMIA

Compres i milers de visitants a la fira Expocasió de Fornells

fornells de la selva

Continua la Vaga a la multinacional DXC Technology

girona