Economia

economia

Comforsa té un increment de vendes del 50%

El conseller Huguet va visitar l'empresa ahir i va felicitar l'equip directiu per la recuperació després de l'ERO

Comforsa, la companyia amb seu a Campdevànol i Ripoll, especialitzada en transformació d'acer per a la forja i mecanització destinada a l'automoció, està registrant un increment de la demanda del 50% amb un nivell d'exportació del 85%, segons va explicar ahir el conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, en la seva visita a la seu de l'empresa a Campdevànol. Huguet es va reunir amb el consell d'administració i equip directiu de l'empresa i va constatar “el bon ritme de creixement de Comforsa, del 60%, que s'ha vist reflectit en la recuperació de bona part de la plantilla”.

Huguet va felicitar la cúpula directiva de l'empresa i va avalar els canvis que està impulsant l'equip per tal de garantir-ne la viabilitat i competitivitat. En aquest sentit, el conseller va assenyalar que “els canvis són per millorar i accelerar encara més la recuperació d'aquesta indústria, d'un alt valor estratègic per al Ripollès”.

Segons el conseller, “calen fer canvis a l'hora de treballar, més qualitat, més productivitat, més formació i també pensar en el futur”. Huguet també va traslladar a l'equip directiu les noves oportunitats de negoci que suposen nous sectors industrials com ara el nou mercat al voltant del vehicle elèctric, la construcció d'aerogeneradors o el reciclatge.

El Departament d'Innovació, Universitat i Empresa participa a Comforsa a través d'Avançsa, i ha destinat un total d'11 milions d'euros a la capitalització de l'empresa.

La companyia va presentar el mes de maig un expedient de regulació d'ocupació (ERO) per a 198 treballadors que incloïa prejubilacions, rescissions de contractes i atur temporal.

A hores d'ara ja s'han reincorporat 78 d'aquests 198 treballadors que estan afectats per l'ERO temporal, i l'empresa es va comprometre que al llarg d'aquest any i durant el 2011 ho faran la resta. Aquests treballadors afectats per l'ERO participen en un pla de formació amb el suport de la Unió Intersectorial Empresarial del Ripollès i la Fundació Eduard Soler. En total, 162 persones ja se n'han beneficiat.

El quart Centre d'Acollida de Turística és a Ripoll

El conseller Huguet també va inaugurar ahir el Centre d'Acollida Turística (CAT) de Ripoll que s'ha dedicat a la figura de Guifré el Pilós. Aquest CAT, el quart de Catalunya, després dels de Teià, Vilajuïga i Sallent, ha tingut una inversió d'un milió d'euros. Josep Huguet va destacar la importància del centre per a la política d'acollida turística “moderna i integradora” i per a la creació de grans rutes nacionals. “Aquest és el concepte de turisme modern i sostenible que volem”, va destacar. Aquest centre, segons el conseller, acull una temàtica històrica i també naturalista, una oficina d'informació i una botiga-bar per promocionar els productes de la terra. La creació de la Xarxa de Centres d'Acollida Turística és una de les accions del pla estratègic de turisme a Catalunya 2005-2010, i el seu desplegament, previst entre els anys 2007 i 2011, comporta una inversió total de 10 milions d'euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia