Empreses

La centenària Gres Catalan tanca obligada per la crisi i deixa sense feina 48 empleats

La crisi ha posat punt final als cent anys d'història de Gres Catalan. L'empresa de ceràmica de Calaf, propietat de la família Sugrañes, ha demanat la liquidació voluntària i, d'aquesta manera, deixa sense feina els 48 empleats que encara hi treballaven.

La companyia, tot un pes pesant de l'activitat industrial de l'Alta Anoia, manté que el tancament es deu a “la persistent situació global de crisi, especialment en el sector de la construcció”, però també al fet que les entitats bancàries s'han negat a refinançar el seu deute. Els problemes econòmics que tenia l'empresa l'han dut en els últims anys a rescindir el contracte de bona part de la plantilla, que va arribar a estar formada per més de 200 treballadors en la millor època del sector immobiliari. El 2010 el nombre d'empleats es va reduir fins a 130 i, el febrer del 2011, la companyia va presentar un concurs voluntari de creditors –del qual va sortir a l'abril– i va plantejar un expedient de regulació d'ocupació que va acabar afectant setanta treballadors més. Ni el pla de viabilitat que va aplicar ni l'intent d'internacionalitzar-se per trobar nous mercats van aconseguir redreçar la delicada situació de Gres Catalan, que actualment donava feina a 48 persones. Finalment, tot i els esforços dels propietaris per mantenir viu el llegat familiar, l'empresa s'ha vist obligada a tancar definitivament les portes.

“Ens satisfà pensar que el nom dels nostres productes perdurarà més enllà del temps i que el record de la marca Gres Catalan serà, per a molta gent, una referència de qualitat excepcional”, afirma la companyia. El tancament de l'empresa de ceràmica suposa un cop dur per a la zona de l'Alta Anoia, perquè implica un increment del nombre de desocupats i perquè, a més, serà difícil trobar una altra empresa que aporti el mateix impacte econòmic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.