Economia

Horta, Mont-roig, Reus i el Vendrell es promocionaran junts amb Picasso, Miró, Gaudí i Casals

És un projecte conjunt amb el patronat de Turisme de la Diputació i la URV

L'alcalde d'Horta de Sant Joan va avançar ahir que un dels projectes de promoció turística que tenen entre mans, encara en fase de preparació, és Quatre pobles, quatre genis, una iniciativa comuna amb els ajuntaments de Reus, Mont-roig del Camp i el Vendrell que es presentarà en societat cap als mesos d'octubre o novembre. Es tracta de fer una promoció cultural i turística conjunta, a partir de la relació que els «genis» Pablo Picasso, Antoni Gaudí, Joan Miró i Pau Casals van establir amb els municipis d'Horta de Sant Joan, Reus, Mont-roig del Camp i el Vendrell. Segons Àngel Ferràs, el projecte té el suport del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona i de la Universitat Rovira i Virgili (URV).

De fet, la Diputació i l'Ajuntament ja col·laboraven abans de l'incendi del juliol, i fa pocs dies van presentar el catàleg turístic que han editat, amb els paisatges i monuments més representatius d'Horta de Sant Joan. «La gent ha de tenir clar que els paisatges que veuran al catàleg també es podran veure a Horta, ja que no van resultar afectats per l'incendi, sinó que estan totalment intactes», va remarcar. En aquest sentit, Ferràs va agrair el suport de la Diputació i de les cambres de comerç de Reus i Tortosa, que han posat en marxa una sèrie d'actuacions per recuperar la normalitat, la imatge i l'atractiu turístic d'Horta. «Enguany estàvem molt orgullosos de la feina que havíem fet, ja que estàvem celebrant el centenari de l'última estada de Picasso al poble, i els Ports havien quedat finalistes en el programa de televisió El paisatge favorit de Catalunya», va recordar Ferràs. Segons l'alcalde, Horta no es pot permetre, per culpa de l'incendi, perdre tota aquesta «bona feina» de promoció turística i cultural. Amb tot, Ferràs també va dir que en els últims dies han detectat turistes que arriben a Horta expressament per veure els estralls del foc. «Això sempre t'ho trobes, quan hi ha una desgràcia; hi ha gent que és morbosa i vol veure aquestes coses, encara que no siguen agradables de mirar», va dir.

D'altra banda, Ferràs va recordar que l'Ajuntament vol traslladar el Centre Picasso a la Casa Abadia, propietat del bisbat de Tortosa, i que esperen tenir el suport de la Generalitat i de l'Estat. En aquest sentit, el consistori ja fa uns mesos que negocia amb el bisbat la cessió de la Casa Abadia, situada entre l'església i l'ajuntament, i que també comunica amb l'antiga presó, reconvertida en sala d'exposicions. El Centre Picasso, que passaria dels 200 als 500 metres quadrats, podria exposar també originals del Museu Picasso de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

Compres i milers de visitants a la fira Expocasió de Fornells

fornells de la selva

Continua la Vaga a la multinacional DXC Technology

girona

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA