Economia

“El treball transfronterer és una veritable invasió”

Les organitzacions representants de petites empreses de la Catalunya Nord denuncien els seus homòlegs “espanyols” que passen la frontera per realitzar treballs legalment

Les organitzacions professionals de petites empreses dels artesans de Catalunya Nord han realitzat manifestacions per denunciar “les mesures dramàtiques” que els vol imposar el govern francès com l'augment de la TVA previst pel 2014 i els augments de càrregues que ja se'ls aplica. La UPA i la CAPEB centren les protestes, sobretot, contra “la concurrència deslleial exercida per empreses i artesans estrangers”, fent referència a les petites empreses sud-catalanes que, emparades per la legislació europea, estenen la seva activitat a la Catalunya Nord, sobretot a l'Alta Cerdanya. Les diferències de càrregues i taxes fan que aquestes empreses de la Catalunya autònoma esdevinguin més competitives que les nord-catalanes pels particulars.

A la Chambre de Métiers no dubten a qualificar aquesta concurrència legal de “veritable invasió del treball transfronterer” des l'arribada de la crisi. Segons dades d'aquest organisme, a la Cerdanya sota administració francesa les empreses sud-catalanes “arriben en massa, cada dia hi ha uns dos-cents vehicles professionals espanyols que passen la frontera”. Un altre indret on es constata que hi treballen de més en més empreses sud-catalanes és a la Costa Vermella. Tot i considerar-ho molt difícil els representants dels artesans nord-catalans voldrien que “es revisi el tractat de Schenguen que permet la lliure circulació de bens i de persones”. Precisament aquest tractat és el que fa que sigui totalment legal que les empreses d'un costat i l'altre de la frontera puguin treballar en els dos estat, o a qualsevol indret de la Unió Europea.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona
economia

Tesla acomiadarà 15.000 treballadors, el 10% de la seva plantilla global

barcelona

Stuart anuncia un ERO però diu que mantindrà un “pol tecnològic” a Barcelona

Barcelona
turisme

Les estacions d’esquí de Lleida tanquen una bona temporada

lleida
economia

La Generalitat assegura que s’han resolt més de la meitat dels fons europeus

barcelona
CASSÀ DE LA SELVA

L’Ajuntament reconeixerà el teixit empresarial del municipi

CASSÀ DE LA SELVA
economia

El barril de Brent baixa dels 90 dòlars tot i la tensió a l’Orient Mitjà

barcelona
GIRONA

Gelati Dino preveu obrir sis punts de venda més a curt i mitjà termini

GIRONA

La Paradoxa d’Easterlin

professor d'economia i empresa, Universitat de Girona, emprenedor i expert en gestió de crisi i desenvolupament de negoci