Barça

Messi evita el trencament, però aparca ja la lliga

Entre dues i tres setmanes de baixa. Les proves a l'argentí detecten una elongació al bíceps femoral de la cama dreta

Leo Messi va passar ahir al matí per la clínica Creu Blanca de Barcelona per sotmetre's a una ressonància magnètica per establir el diagnòstic de la lesió al bíceps femoral de la cuixa dreta. La prova va descartar un altre trencament com el que es va fer el 2 d'abril en l'anada dels quarts de la Champions contra el PSG a París, però li van detectar una elongació a la mateixa zona. L'astre argentí, que es va haver de retirar del camp en la segona part del partit de diumenge passat al Calderón en notar molèsties, estarà de baixa entre dues i tres setmanes i, segons el comunicat del Barça “la seva evolució marcarà la disponibilitat del jugador per a futurs partits”. D'aquesta manera, el club no descarta que pugui estar recuperat en l'última de les tres jornades pendents per completar la lliga –l'1 de juny contra el Màlaga al Camp Nou–, però la situació permet pronosticar que s'evitarà qualsevol risc de recaiguda. I és que, amb la lliga resolta, la prioritat és fer net d'una lesió que ha condicionat el tram final de curs de l'argentí i que l'ha obligat a dosificar esforços.

El diagnòstic, però, assenyala que sí que estaria disponible per incorporar-se a la selecció argentina, que a principi de juny ha de disputar dos partits de classificació per al mundial del Brasil 2014. El primer, el dia 7 de juny contra Colòmbia, i el segon, l'11 d'aquest mes contra l'Equador. Dos compromisos que segur que Messi té subratllats en l'agenda i en els quals s'intueix que podria reaparèixer.

La recaiguda ha frustrat l'objectiu personal de superar el rècord històric de 50 gols en la lliga que va assolir el curs passat. Enguany, en les 35 jornades disputades, ha acumulat 46 gols, 16 més que Cristiano Ronaldo (34), que el segueix en la taula de màxims realitzadors de la lliga. El Pichichi, per tant, no ha de perillar, igual que la Bota d'Or al millor artiller de les grans lligues europees, que ja va assolir la campanya passada. Dos gols més en la supercopa d'Espanya, quatre en la copa i vuit en la Champions arrodoneixen el resultat de 60 dianes aquest curs, 13 menys que els 73 del passat, tot i que llavors va jugar més partits. De fet, en la lliga 2012/13 ha sumat 2.621 minuts, pels 3.267 de la 2011/12.

Viatge a Qatar

D'altra banda, dilluns, Leo Messi agafarà un avió per viatjar a Qatar i participar en diversos actes promocionals amb l'operador de telecomunicacions Ooredoo, que col·labora amb la fundació de l'astre argentí. Serà una estada curta en la qual el davanter durà a terme diversos actes de promoció de l'esport en la infància, amb nens de diversos països de la
zona. També està previst que faci una roda
de premsa.

Sergi Gómez, dos anys més

El Barça no només treballa en la planificació de la plantilla del primer equip per a la temporada que ve. Ahir, va comunicar que ha arribat a un acord amb el central del filial Sergi Gómez per ampliar-li el contracte dos anys, fins al 30 de juny del 2015, amb una clàusula de rescissió de dotze milions d'euros.

El defensa blaugrana, que interessava el Sunderland de la Premier anglesa per una temporada, va signar ahir el seu nou contracte a les oficines del club i va destacar “l'orgull que suposa per a qualsevol noi que comença de ben petit en aquest club renovar pel millor equip del món”.

Nascut a Arenys de Mar fa 21 anys, Sergi Gómez compleix el seu segon curs al Barça B i no va dubtar a assegurar que el seu objectiu i la seva il·lusió és “continuar molts anys més, mirar amunt i treballar al màxim per algun dia poder jugar al primer equip”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.