Espanyol

L'Espanyol esmena la plana

Golejada.L'Espanyol passa per sobre del Rayo en un partit de màxima intensitat i efectivitat. Uche amb tres gols i Coutinho amb dos, estilets d'un equip que sap refer-se quan convé

ESPANYOL5

RAYO V.1

L'afició de l'Espanyol va tornar reconèixer ahir el seu equip. Després del malson del Bernabéu, els homes de Pochettino van recuperar el dinamisme, la intensitat i l'ofensiva per golejar un Rayo Vallecano que arribava amb intencions de furgar en la ferida de la confiança dels periquitos. Els de Pochettino van esmenar la plana amb una primera part per emmarcar i cinc gols per recordar en la curta història de Cornellà-el Prat, que encara no havia vist cap maneta dels seus. Uche, amb un hat-trick, i Coutinho amb dues dianes, una en una acció individual de crac mundial, van esborrar del camp l'equip madrileny en un matí rodó.

Va ser la victòria de la intensitat. Ja en els primers minuts, es va veure la disposició ambiciosa de l'equip amb una actitud que l'ha acompanyat en la majoria de partits que ha jugat. No va haver d'esperar gaire per celebrar el primer gol. Javi López va col·locar una centrada perfecta, Uche va saltar i el temps es va aturar abans de rematar de cap
al fons de la xarxa. El nigerià obria el pany d'un Rayo que, segons la formació, presentava una disposició més ofensiva que la del partit de la primera volta
a Vallecas. Sense temps perquè pogués reaccionar l'equip madrileny, Sergio García va robar la cartera a Raúl Bravo i va assistir perquè Coutinho marqués a pler per estrenar-se com a golejador. Del Rayo no hi havia notícies. Ni atacava ni es defensava, pul·lulava darrere la pilota i especialment darrere Coutinho, que com un Messi qualsevol, es va desfer de tants contraris com es va tro-bar al camí per batre Joel i posar un impactant 3-0
en el marcador coincidint amb l'ovació que dedicava l'afició a Jarque.

Un xut creuat de Tamudo, l'únic jugador rival
que va posar en proble-mes Casilla, va ser el bagatge dels de Vallecas.

Lluny de relaxar-se pel resultat i dolgut per la imatge del Bernabéu, els de Pochettino no van aixecar el peu de l'accelerador. Els fruits de la magnífica tasca del doble pivot, amb anticipació, faltes tàctiques, pressió i combinació, els recollia Verdú i
Sergio García, Coutinho
i Uche els servien en el deliciós plat de la victòria. Una vaselina d'Uche just abans del descans deixava el partit vist per a sentència i garantia la primera maneta de la temporada
a Cornellà-el Prat.

Sandoval, el tècnic del Rayo, va canviar tres jugadors en el descans, i perquè no podia canviar els onze. Els madrilenys van posar una marxa més en la disputa i en la pressió, i durant uns minuts van crear problemes al mig del camp local. El gol de Tamudo, murri com sempre, va ser un miratge perquè detectat el problema al centre del camp, Pochettino va ordenar l'entrada de Romaric, castigat en el partit de Madrid. Amb l'ivorià al camp, les coses van tornar a lloc, i l'Espanyol va tornar a agafar les regnes del partit. Romaric va estar a punt de culminar una paret ràpida com un llamp a l'hora de partit, i Joel va començar a aturar tot allò que li havia entrat en la primera part. Tot menys el cinquè gol d'Uche, assistit un altre cop per Sergio García, perquè s'anotés un hat-trick reivindicatiu, el segon que es veu a l'estadi després del d'Álvaro al Còrdova en la copa.

Amb el partit decidit i l'afició gaudint com mai a la graderia, Mauricio Pochettino va premiar Coutinho i Uche amb una substitució terapèutica en els darrers minuts i el jove Paul Quaye amb un debut que mai oblidarà amb la samarreta del número 45, els minuts que va durar una primera part que va ser una obra d'art.

ESPANYOL: Casilla, Javi López, Amat. Héctor M., Dídac, Baena, Cristian G.(Romaric, 61'), Sergio García, Verdú, Coutinho (Rui Fonte, 72') i Uche (86'). RAYO VALLECANO: Joel, Tito, Arribas, Pulido (Piti, 46'), Raúl Bravo, Movilla (Diamanka, 46'), Javi Fuego, Trashorras (Lass, 46'), Michu, Armenteros i Tamudo. GOLS: 1-0 Uche (3'), 2-0 Coutinho (10'), 3-0 Coutinho (21'), 4-0 Uche (44'), 4-1 Tamudo (54') i 5-1 Uche (67'). ÀRBITRE: Teixeira Vitienes (col·legi cantàbric). Grogues a Javi López (34'), Michu (56'), Baena (60'), Amat (66'), Verdú (72') i Lass (75'). PÚBLIC: 26.110 espectadors. L'Espanyol va retre homenatge a la nedadora Gemma Mengual, que va fer el servei d'honor.

Pochettino: “M'omple d'orgull el sacrifici dels meus”

Mauricio Pochettino estava molt content amb l'actitud que van mostrar els seus futbolistes sobre el terreny de joc. En un bon partit i
revertint la mala imatge que van donar al Bernabéu, els blanc-i-blaus van reaccionar. “Hem fet un gran partit. Els jugadors ho
han donat tot sobre el terreny de joc i el recorregut que han tingut, després d'aquests dies, ha estat extraordinari. M'omple d'orgull la intensitat, la predisposició i el sacrifici dels jugadors” va dir tot ressaltant l'importància d'aquest
resultat després de la imatge donada al Bernabéu.