3a DIVISIÓ

La paciència té premi

La Pobla venç al Nou Sardenya, remuntant en la segona part un 1-0, i segella la permanència

Els grana, concentrats, van saber aprofitar els dubtes de l'Europa després de la represa

La Pobla de Mafumet va obtenir ahir la victòria al camp de l'Europa i, d'aquesta manera, continua la seva cursa cap a la part alta i, amb la permanència assegurada matemàticament, es queda a sis punts de segellar l'objectiu de la temporada: superar els 52 que va aconseguir el curs passat. I tot això, quan encara s'han de disputar sis partits més. En el triomf d'ahir, a més, els pupils de Santi Coch van mostrar un saber fer important en el món del futbol, ja que tot i encaixar un gol van aguantar l'empenta de l'Europa en la primera part i, després de la represa, van ser pacients i van aprofitar els seus dubtes per sentenciar-los amb dues dianes. Tot i que la Pobla va saber aguantar la pressió dels locals en la primera part, el seu futbol no va ser gens lluït i l'Europa, amb molt més esma, va aprofitar aquest fet –i una errada de Virgili quan estava sol davant Carulla (2')– per avançar-se mitjançant Xavi (30'), que va engaltar al fons de la porteria una bona centrada de David.

Canvi d'imatge i de signe.

En la segona part, la tendència va canviar i els papers es van invertir. L'Europa va sortir al terreny de joc amb la intenció de mantenir l'1-0 i va jugar més amb el cor que no pas amb el cap. D'aquesta manera, no va ser capaç de generar ocasions clares de perill, més enllà d'alguna falta, a la porteria que defensa Carrillo. La Pobla, en canvi, va posar-se la granota de treball i va igualar el gol de Xavi mitjançant Virgili (un altre cop), que va aprofitar una bona combinació amb Esteve i ja ha fet 12 dianes en 12 duels.

Amb l'1-1, l'equip de casa va començar a posar-se nerviós i es va tancar i la Pobla, en canvi, va combinar força millor que en la primera part. I amb aquest context propici per als interessos del filial del Nàstic va arribar el gol de la victòria, en una jugada a pilota aturada. Vivó va fer una de les poques coses que li faltava fer aquesta temporada (el gol) aprofitant una centrada de córner de Raúl Vates (80'). Aquesta diana va ser la sentència i els de Santi Coch van segellar una victòria que treu l'espina de la dolorosa derrota que van encaixar els grana en la primera volta contra l'Europa (0-6). Ara la Pobla tindrà una bona ocasió per continuar l'escalada i superar el Prat, ja que dissabte que ve s'enfronta al Balaguer (17è) i després visiten el camp dels del Baix Llobregat.

Santi Coch

TÈCNIC DE LA POBLA

«En la primera part ens ha costat entrar en joc, però després hem jugat amb més criteri i hem aconseguit remuntar el resultat»

«Ara hem de mirar d'assolir l'objectiu dels 52 punts, però no conformar-nos amb això, sinó que ho hem d'intentar millorar»

«En els pròxims partits també hem de mirar d'anar escalant posicions»