ARRAN DE TERRA

MARC BATALLER

Sylvinho, la millor opció per al lateral

Pep Guardiola ha tingut un parell de setmanes per pensar en l'onze de Roma i estic segur que a hores d'ara ja sap qui jugarà d'entrada. Té els dubtes d'Henry i Iniesta, que condicionen i molt, l'atac del Barça. Sembla que tenen tots els números per jugar de titulars, però no es pot descartar que hi hagi una sorpresa d'última hora i que un d'ells es quedi a la banqueta i l'entrenador el reservi com a possible revulsiu segons com vagi la final. L'altra gran incògnita la trobem a la defensa, amb les baixes dels laterals titulars Alves i Abidal. Tothom aposta que Carles Puyol jugarà a la dreta i els centrals seran l'incombustible Touré Yayá i una de les revelacions d'aquesta temporada, Gerard Piqué –definit per alguns com Piquenbauer en clara al·lusió al gran Franz Beckenbauer–. I a l'esquerra? L'opció de Sylvinho seria la més coherent, però aquests últims dies ha aparegut amb força el nom de Keita, el migcampista de Mali. Keita, que ja ha dit públicament que no li agrada gaire aquesta posició, ha jugat dues vegades aquest curs com a lateral: al Camp Nou, contra el Getafe i a Stamford Bridge, contra el Chelsea. Sempre es va tractar d'una solució provisional, sobretot a Anglaterra, quan van expulsar Abidal. Els que defensen l'opció de Keita –un jugador que està fent un gran final de temporada– consideren que donaria molta consistència al joc aeri de la defensa, un dels grans problemes de l'equip d'en Pep. També aportaria força a l'esquerra i una bona sortida de pilota. Però, també s'ha de tenir en compte que Keita no està acostumat a jugar de lateral i que al costat tindria Touré, un altre migcampista reconvertit a defensa i que tampoc no té gaire experiència en aquesta línia del camp. Defensar no només vol dir tallar pilotes, sinó que s'ha de bascular quan l'equip contrari contraataca; s'ha d'ajudar el company; s'ha d'estar coordinat per fer el fora de joc i s'ha d'estar molt ben situat al camp, sobretot quan al davant hi ha Cristiano Ronaldo, Rooney o Bervatov. I aquestes coses no s'aprenen en quatre dies. Touré ho ha fet molt bé fins ara com a central, però amb un migcampista a la defensa ja n'hi ha prou. És per això, que la meva aposta seria Sylvinho, un jugador que sempre compleix quan surt al camp. A més, aportaria aquell plus en atac que tant trobarà a faltar el Barça sense Alves.

Aquests retocs s'han de fer perquè les targetes van apartar Alves i Abidal de Roma. Un bon aficionat culer em preguntava l'altre dia com és possible que l'equip que millor juga a futbol arribi tan castigat a la final i rebi targetes vermelles incomprensibles com ara les d'Abidal a Londres o la de Muniesa, dissabte al Camp Nou. No el vaig poder respondre. I l'única cosa que em va venir al cap va ser la campanya que van engegar des de Madrid per les suposades ajudes arbitrals al Barça durant la lliga i el famós villarato. Com sempre un suflé que s'ha desinflat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.