El lector escriu

Ramon Fuster i Rabés

El 2016 va tenir lloc el centenari de Ramon Fuster i Rabés, un reconegut pedagog que va néixer a Bell-lloc d’Urgell el 17 de març del 1916 i va morir a Barcelona el 26 d’agost del 1976. Un càncer va arrabassar-li la vida als 60 anys, a les portes del canvi polític, i molts dels somnis pels quals havia treballat i lluitat no els va poder veure fets realitat. El que sí va realitzar plenament fou la seva tasca en l’àmbit pedagògic, tant pel que fa a l’Escola de Jardineres com a l’Escola Tagore de Bellaterra.

L’efemèride dels 100 anys d’en Fuster i Rabés va ser el punt de partida perquè en Genís Sinca iniciés l’escriptura de la seva biografia. El perfil discret del personatge li comporta, però, serioses dificultats a l’hora de documentar tota una vida de treball, sorda però punyent. Entre aquestes dificultats, la manca de documentació del seu Tagore. És per això que des d’aquesta secció de cartes al director faig una crida a aquells que tinguin informació perquè ens la facin arribar. Sobretot als que foren mestres i professors de l’escola, tota una plèiade de persones compromeses amb aquell bell i recordat projecte pedagògic. Gràcies.

Cerdanyola (Vallès Occidental)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia