El lector escriu

Ucraïna i el Donbass

Al món occidental és dogma de fe que els ucraïnesos estan disposats a morir com mosques per tal de recuperar i conservar el Donbass, actitud que trobem heroica i laudable i que fomentem amb paraules, diners i armes a dojo. És dogma de fe també que els habitants del Donbass volen formar part d’Ucraïna, tot i ser russòfons i russòfils.

Què passaria si sospitéssiu, si sabéssiu que els del Donbass són separatistes i no volen ser ucraïnesos ni d’ànima ni de carnet, igual com molts de vosaltres no voleu ser espanyols? Us repensaríeu les vostres arengues? O sou com aquells carpetovetònics del “sostenella y no enmendalla” i “què posa en el teu DNI?

Què passaria si penséssiu que molts ucraïnesos no volen ser sacrificats a l’escorxador de la guerra per uns trossos de terra allà a l’est i que firmarien encantats el començament de negociacions amb els russos per posar fi a l’escabetxada? Tot i les pèrdues territorials segures. No els donaríeu suport? O preferiu seguir sent els cheerleaders dels falcons americans, que són tan bons, ells, i volen tant de bé?

I que corri la sang, vull dir, el xampany. I la diplomàcia al botavant!

Valldoreix (Vallès Occidental)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia