Opinió

LA GALERIA

Un número de circ

Què en pensen, dels trapezistes que surten a la pista dels circs d'arreu del món marcant aquell paquet tan característic?

La polèmica creada entorn del cartell del circ Raluy, amb dues noies que anuncien un espectacle de circ, respon a una voluntat de debatre sobre el sexisme en la publicitat o s'ha crea artificialment perquè algú ha pensat que aniria bé animar les Fires de Sant Narcís amb una mica de polèmica i cridar l'atenció, o desviar-la d'altres temes més transcendents. Perquè, si no és així, sincerament, veig aquest debat força absurd.

Fa la impressió que l'Ajuntament de Girona hi té la mà trencada, a cridar l'atenció amb polèmiques sorolloses, com ho va fer al seu moment amb l'intent de silenciar les campanes de la catedral, un tema que mai s'havia qüestionat a la ciutat i que, per la queixa puntual d'un establiment, també es va convertir en una qüestió informativa d'abast nacional, o amb la proposta de construir miradors esperpèntics sobre l'Onyar al passeig Canalejas, per no esmentar altres temes de més envergadura, com la política del numerus clausus i horaris estrictes per a les terrasses dels bars i restaurants del Barri Vell, precisament en una ciutat entregada totalment al turisme, o el rebombori que va generar aquella mena de “llei seca” a les barraques de Fires a la Copa.

Prohibir, intimidar o coartar llibertats s'hauria de fer en casos i moments molt i molt específics, i si cal debatre determinades actituds i aspectes ciutadans, endavant! Però d'una manera més seriosa que la de declarar de contingut eròtic i sexista les imatges de dues patinadores en un cartell de circ. Perquè, si som tan primmirats amb l'entorn de l'espectacle més meravellós del món, adreçat habitualment a públics infantils, haurem d'avisar la Marta Felip –del mateix partit que la Marta Madrenas– que comenci a censurar la meitat dels espectacles del Festival Internacional del Circ que es fa cada any a Figueres, on els i les artistes vesteixen amb poca roba. I, posats a dir, qüestionar si això és cultura i si es mereix que el govern del país doni suport a la idea figuerenca de crear un museu del circ.

I què en pensen, dels trapezistes i contorsionistes que surten a la pista dels circs d'arreu del món marcant aquell paquet tan característic? També és sexisme? Les opinions són lliures, però sincerament proposar la retirada d'aquells cartells no crec que hagi estat gaire encertat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia