Opinió

A la tres

Insultar gratuïtament

“Repassada als ‘mèrits’ dels nous ministres del PSOE. O potser no.

El nou executiu socialista de Pedro Sánchez prendrà possessió avui i demà mateix, en el primer consell de ministres, ja podrà prendre les seves primeres decisions. Aquestes seran les que marcaran quina línia vol seguir aquest nou govern que ha substituït el caigut per la corrupció de Mariano Rajoy. Malament, però, comença el nou govern de Sánchez, almenys pel que fa a la tria. Carmen Calvo serà la vicepresidenta. A banda de representar, perfectament, la renovació, Calvo va ser una de les negociadores de l’article 155 que durant mesos ha subjugat els catalans en aquest pacte amb el PP i Cs amb l’única intenció de passar comptes per l’èxit de l’1-0.

María Jesús Montero és la titular d’Hisenda. Ha estat qui ha comandat la política econòmica d’Andalusia amb Manuel Chaves i José Antonio Griñán, sí, els dos expresidents autonòmics i del PSOE imputats pel cas ERE. Ara, de segur que ella no en sabia res de res. Teresa Ribera és la ministra d’Energia i Medi Ambient. Ella va ser qui, entre d’altres, va signar l’autorització mediambiental per al magatzem de gas Castor. El papà Florentino mana molt. Isabel Celaá és la nova ministra d’Educació després d’haver estat la consellera del ram de Patxi López. El seu mèrit? Amb l’excusa del trilingüisme, intentar aturar la progressió de l’èuscar. Dolores Delgado és la nova ministra de Justícia després de fer carrera 25 anys en un tribunal hereu del franquisme. De Josep Borrell no cal dir gaire res. No entraré en el que es diu en un míting, per greu que sigui, perquè és un míting i mira... però és qui va acompanyar dos condemnats per segrest en les accions dels GAL a la presó en un missatge clar: per la unitat d’Espanya, el que calgui.

El que he fet fins aquí, ho confesso, és un exercici demagògic. Hi ha veritats, mitges veritats vestides d’opinió i, segurament, alguna mentida que alguns mitjans han publicat i jo he repetit sense ni mirar-m’ho. És fàcil, Pedro Sánchez, insultar d’oïdes o perquè els assessors et diuen que així tindràs quota de pantalla. En Carles Campuzano diu que ja està, però jo penso que el president Quim Torra es mereix una disculpa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia