Opinió

Keep calm

Mugró i abstenció

És sabut que dissabte a la nit un policia va obligar la cantant Rocío Saiz a tapar-se els pits o se l’enduien emmanillada, com si Múrcia fos l’Iran dels aiatol·làs. Quan va acabar el concert, li van demanar la documentació. Segons el testimoni de la cantant, el policia li va admetre que, si hagués estat un home, no li hauria dit res. El policia de la moral va fer un informe referint-se a l’article 37 de la llei mordassa –aquesta que el govern d’esquerres ha mantingut, per cert– en què es diu que és una falta lleu “executar actes d’exhibició obscena”, que és el que li deu semblar, a l’home, que una dona ensenyi els pits en un concert.

Per sort, hi ha hagut una onada de suport cap a la noia. L’èxit ha estat tan gran que el millor diari d’Espanya, El Mundo Today, se n’ha fet ressò: “El govern de Múrcia confina la població després de detectar dos pits a l’aire.”

Ja s’ha dit quanta raó tenia Rigoberta Bandini i també que, en pura lògica, el següent pas seria prohibir l’entrada a Espanya d’Iggy Pop. I podríem afegir-hi que, més enllà d’haver prohibit els mugrons femenins a Instagram i Facebook, ara toca censurar a les escoles La llibertat guiant el poble o El naixement de Venus, que són a París i Florència, i així se salvaran de la foguera.

Certament, la policia local de Múrcia ha obert un expedient a l’inspector –això sí, investigaran els fets…–, però ja s’ha insistit que vivim uns moments de regressió. I, en aquest sentit, la resposta no pot ser l’abstenció. La resposta són administracions que permetin una cosa tan natural com que les dones es banyin i prenguin el sol a la piscina amb el tors nu si els dona la gana, com fan els homes. Com ha dit Alba Alfageme, això no va de pits o de mugrons, va de llibertats o d’opressió. Va del cartell que llença a la paperera tot el que els molesta. I l’abstenció és l’equidistància de la qual tanta burla van fer els que la pregonen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia