Opinió

LA GALERIA

Triplet

Potser sí que, com ha dit algú, a Girona
li ha tocat la loteria; el que toca ara és saber gestionar-la amb seny

No sé si ho aconseguirà aquest vespre el Barça, però si demà el Girona de futbol puja a primera divisió, qui sí que haurà aconseguit el triplet serà la ciutat de Girona. Una ciutat que ha vist com la setmana començava amb El Celler de Can Roca recuperant el títol de millor restaurant del món, ha seguit amb la confirmació que serà el plató de Joc de trons, una de les sèries de televisió de més èxit actualment, i que demà pot acabar amb l'ascens del Girona FC. Començaré pel final. No sóc aficionada al futbol i no tinc per què amagar-ho. No obstant això, no tinc cap mena de dubte sobre que vull que demà el Girona faci història. No és només per l'alegria que desprenen i m'encomanen els del meu voltant en casos com aquest, sinó també perquè, en el fons, serà el resultat de l'esforç i el treball d'un col·lectiu que segurament no ho ha tingut fàcil, entre altres coses per les distorsions extraesportives que ha viscut el club aquesta temporada. Tampoc no sóc seguidora de Joc de trons i no tinc intenció d'anar a fer cua pel càsting. Però com a seguidora entusiasta no d'aquesta sèrie però sí de moltes altres, sóc plenament conscient del que pot representar el fet que una sèrie d'aquesta envergadura es rodi a Girona. Això sí que situa Girona al món! Ningú no hauria de menysvalorar el poder d'aquestes produccions i dels seus seguidors que coneixen detalls fins i tot desconeguts pels seus protagonistes. Milions de persones sentiran a parlar de Girona, com passa amb els altres indrets on es roda la sèrie, com ara Irlanda i Dubrovnik, i que ja ho han començat a explotar turísticament. El cas d'El Celler de Can Roca és diferent, no ens enganyem. Segurament l'impacte mediàtic de la seva fita ha estat superior perquè, siguem realistes, si el Girona puja a primera no sortirà pas al New York Times com passa amb El Celler, per posar un exemple. També és cert que aquest restaurant no és a l'abast de tothom i que tot el que fan els tres germans sembla d'una altra galàxia. Però només cal escoltar-los per comprovar que no, que de moment toquen de peus a terra. Un terra gironí del qual presumeixen. Doncs això, sense fer el passerell i pensar que som o serem el centre de l'univers, potser sí que, com ha dit algú aquests dies, a Girona li ha tocat la loteria.
El que toca ara és saber gestionar-la amb seny per no perdre d'una revolada les oportunitats que s'obren amb aquest triplet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia