Opinió

A la tres

Adéu a la veritat

“Els patriotes desacomplexats pensen que per sobre de la Constitució hi ha la unitat d'Espanya

Que determinats cercles de Madrid han entomat molt malament que un jutge, en exercici de la lògica cartesiana i del sentit comú, autoritzés l'entrada d'estelades al camp de futbol Vicente Calderón és més que evident. Per això, passades les hores i els dies, continuen insistint en les seves columnes i tertúlies amb els mateixos arguments terribles que la decisió del jutge va demostrar que eren febles: cap fet acredita que l'estelada sigui una bandera que inciti a la violència i la xenofòbia. Aquest és, en tot cas, un judici d'intencions de la part que va voler prohibir les estelades, i que s'explica no perquè respongui a la realitat, sinó perquè és la imatge que es vol imposar a l'opinió pública espanyola. Es tracta d'insistir dia rere dia fins que es converteixi en una veritat tan indiscutible com la llei de la gravitació universal.

Que no? Per desgràcia, hi ha precedents. Aquí en tenen un: els mateixos cercles van començar a fer circular fa anys el missatge que a Catalunya es persegueix l'espanyol. Una afirmació que n'hi ha prou amb baixar al carrer i parar l'orella per adonar-se que és falsa. Els que escriuen això des de Madrid estant ¿que vénen gaire per Catalunya? Sí, home! S'acosten al carrer? Vostè per qui ens ha pres? Això sí: sempre tenen un amic català que els explica la veritat. Deixen de propagar falsedats? Ni que baixés Déu en persona. Perquè així aconsegueixen que la mentida adquireixi la categoria de veritat. Què toca, ara? Associar l'estelada i la independència amb el nazisme i la violència. Cap avall fa baixada. Que no és veritat? Home, i és clar que no; però no deixarem que la veritat obstaculitzi la unitat d'Espanya, oi?

Aquest és el nucli de la qüestió. Els patriotes desacomplexats pensen que per sobre de la Constitució Espanyola, que, per exemple, consagra la llibertat d'expressió, hi ha la unitat d'Espanya, una nació que té entre 3.000 i 500 anys d'antiguitat, diuen. Això justifica piconar-ho tot: la convivència, les lleis i, per descomptat, la veritat.

I després encara tenen la barra de dir que aquí adoctrinem.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia