Política

Festa de la Rosa

Iceta als independentistes: “Menys romeries a Waterloo i més cap, que és el que no tenen”

El primer secretari del PSC recorda als independentistes que ja els va avisar de “l’embolic judicial” en el que es troben

Ábalos diu que “l’Estat s’ha independitzat de Catalunya fa temps” i en culpa el PP

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha clausurat aquest diumenge els discursos de la Festa de la Rosa del seu partit, a la pineda de Gavà. I ha aprofitat per carregar contra els independentistes i contra el govern de la Generalitat per la seva acció institucional. “Pels catalans, pel país de veritat. Menys romeries a Waterloo, més pressupost, més lleis, més reformes i més cap, que és el que no tenen”, ha recomanat als sobiranistes, tot afegint entre aplaudiments que l’independentisme “ha perdut el cap!”.

I és que per a Iceta, “és tan obvi que no saben on van, que encara no reconeixen que l’anterior legislatura va ser un desastre”. De fet, en ple debat sobre els indults, el líder del PSC ha volgut subratllar als independentistes que són els responsables de la seva situació judicial actual: “Per què tenen un embolic judicial? Coi, perquè no ens van fer cas. Que ho diguin. Si haguessin fet cas al socialisme català no estaríem en l’embolic en què estem. I ara volem que els hi resolguem. Ja ho veurem. Primer ha de treballar la justícia i entre tots hem de fer l’esforç de deixar-los treballar. Però, home, que no ens facin responsables dels seus errors”.

De la mateixa manera, el líder socialista ha agraït a Pedro Sánchez el govern que ha posat en marxa a l’Estat com a president, perquè segons ell, gràcies al que fa i planteja s’està demostrant que “Espanya no és el PP”. “Espanya és un país millor del que ens havien contat. Espanya no és el PP ni el PP amb l’ajuda de Cs. És un país plural, amb problemes però amb solucions que es poden aportar”, ha sentenciat.

El socialista ha assegurat al seu discurs que “no es tractava de criticar” els independentistes, però no s’ha pogut estar de retreure’ls que no tinguin “el punt d’humilitat de reconèixer que es van equivocar, que la via unilateral no va enlloc”. Alhora, els ha demanat que “es deixin portar, perquè a Espanya ara hi ha una esperança que es diu Pedro Sánchez”.

Igualment, ha volgut remarcar-los que han de governar conscients que “Catalunya són tots, no només els independentistes”. “Els sentiments no es poden posar a votació. El que hem de fer és tenir unes regles i unes institucions que ens permetin conviure gent amb diferents sentiments”, ha afegit.

Després de recordar que el PSC compta actualment amb 120 alcaldes a Catalunya i que això demostra “la força” que té el seu partit, just quan commemora els seus 40 anys d’història, Iceta ha reivindicat la trajectòria política dels socialistes catalans.

Segons el primer secretari del PSC, el seu partit “no es resigna a tenir una societat dividida per la meitat, hi ha gent que va néixer amb el conflicte i que creix amb el conflicte, doncs el PSC no vol això, no volem una societat barallada, cal respectar totes les idees, i tornar a tenir un catalanisme integrador” com el que representaven “els presidents Josep Tarradellas, Pasqual Maragall i José Montilla”.

“Necessitem solucions acordades, se’ls ha de treure del cap que la meitat més un és suficient”, ha subratllat el líder del PSC respecte a la possibilitat d’un referèndum d’autodeterminació.

Estat independitzat

El secretari d’Organització del PSOE i ministre de Foment, José Luís Ábalos, per la seva part, ha lamentat la situació que el PP i el govern espanyol de Mariano Rajoy van deixar respecte de Catalunya. Així, des de la pineda de Gavà, ha sentenciat: “Hi ha qui vol independitzar-se, i jo mai estaré d’acord ni ho comprendré, però l’Estat s’ha anat independitzant de Catalunya fa temps, i ho va fer el PP. La dreta s’ha independitzat de Catalunya. I ho van interioritzar tant, que cada cop que venia un ministre a Catalunya semblava que venia un estranger, i no a terra amiga”.

La ministra de Política Territorial, Meritxell Batet, també ha participat a Gavà i ha afirmat que el PSOE “vol lliurar” Espanya de la desigualtat i la corrupció i ha destacat, en referència a candidats d’altres partits, que “tots volen assemblar-se a nosaltres i busquen tenir socialistes” a les seves llistes.

“Doncs bé, Pedro Sánchez ens va salvar de Rajoy, del PP i de la corrupció”, ha recalcat, i el Govern del PSOE “vol lliurar Espanya de la desigualtat, de la corrupció, de la pobresa, de la resignació”. “No volem una societat resignada sinó reivindicativa, que ens critiqueu, que us queixeu, volem una societat viva”, ha afegit.

En la seva intervenció, el candidat del PSC a l’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, ha demanat el vot dels barcelonins que “estan farts d’experiments” i que “els comuns es rendeixin als independentistes”. Collboni ha dit sentir orgull d’un PSC “que ha viscut moments molt difícils, després d’haver patit les conseqüències del procés independentista”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.