Política

Reguant i Baños demanen anul·lar la sanció per negar-se a respondre Vox al Suprem al·legant “objecció de consciència”

La regidora i l’exdiputat de la CUP han presentat un recurs al TS per evitar pagar una multa de 2.500 euros

La regidora Eulàlia Reguant i l’exdiputat de la CUP Antonio Baños han presentat un recurs al Tribunal Suprem per demanar la nul·litat de les sancions per negar-se a respondre a Vox durant el judici del procés. Els dos, citats com a testimonis per l’acusació popular del partit d’ultradreta i també per algunes defenses, han al·legat “objecció de consciència” per no pagar una multa de 2.500 euros per no voler contestar. En roda de premsa aquest dimarts al matí, Reguant i el seu advocat, Daniel Amelang, han explicat que respondre a les preguntes “d’un partit xenòfob i masclista” suposaven a la regidora “un perjudici moral”. La cupaire ha assegurat que el seu partit “farà tot el possible perquè no es normalitzi” la presència de Vox en aquest judici.

L’advocat de l’exdiputada de la CUP ha detallat que el recurs es fonamenta en els errors de forma en què, segons ells, ha incorregut el Tribunal Suprem a l’hora de sancionar-los perquè “la fonamentació jurídica es remet a uns articles que no són d’aplicació en aquest cas perquè es tracta d’una correcció als testimonis”.

“Hi ha un motiu de fons per justificar que no sancionin a Reguant i a Baños i és que l’article 418 de la llei d’enjudiciament criminal diu que no es pot obligar a cap testimoni a declarar en un judici oral si li pot causar un perjudici moral”, ha explicat Amelang. Per aquesta raó, l’advocat ha detallat que s’ha argumentat que no van voler respondre “a un partit masclista i xenòfob” perquè la seva presència podia “contaminar tot el procediment per l’abús que està fent de l’acusació particular”.

Per la seva banda, la regidora de la CUP ha explicat que han presentat el recurs al TS perquè “era una qüestió de compromís antifeixista i d’ètica”. “El millor que podíem fer era no contestar un partit com Vox”, ha defensat. Reguant ha denunciat que pel partit d’ultradreta “les dones i els homes no som iguals”, cosa davant la qual ha considerat que “cal lluitar perquè no facin forat amb aquest discurs”.

Sobre la comparació que el candidat a l’alcaldia del PSC, Jaume Collboni, va fer de Vox i la CUP, l’exdiputada ha tornat a demanar al socialista que “recapaciti les seves paraules”. “L’antifeixisme i el feixisme no es toquen”, ha reblat. La cupaire ha considerat que amb les seves paraules el què va fer va ser “negar i taponar el discurs antifeixista”. “Fer això en el fons és una manera d’intentar per part del PSC de naturalitzar la seva voluntat de pacte amb Ciutadans i d’utilitzar l’extremadreta per fins electorals”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Espanya defensa la sentència del procés a Estrasburg

barcelona
política

Mas Guix entrega a Aragonès la proposta de finançament singular

barcelona

El sud global ja és aquí

Girona
Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona
guerra a europa

Els 27 aproven 5.000 milions d’euros per enviar armes a Ucraïna

barcelona