Política

Salvi Güell

Alcalde de Castelló d'Empúries (ERC)

“Valorem governar en minoria o amb un pacte”

Progressió · L’alcalde destaca que ERC ha guanyat a totes les meses, inclús a Empuriabrava Pendent · Es dona un marge per a un possible acord amb altres formacions

Està preparat per governar en minoria?
Sí, estem preparats per fer el que calgui. Els electors ens han fet confiança per governar i hem de buscar la millor fórmula. Amb un govern estable o en minoria.
Quines són les opcions?
La matemàtica ens diu que amb dos regidors tindríem la majoria absoluta, per tant qui té dos regidors i ara mateix està ben posicionat per governar amb nosaltres és la CUP. Però si mirem el sentit del vot dels diferents partits polítics en el ple d’investidura, veiem que hi ha dos partits més que es van abstenir amb un regidor cada un. Per tant, les diferents opcions passen per aquí, amb uns o altres o en minoria.
Amb el regidor de Junts es mantindria un govern sobiranista; amb la coalició UP, també?
La coalició Udem-Plataforma s’ha presentat com un partit municipalista i que no es posa en temes de país. Però sí que el candidat que ha sortit és republicà i independentista i, per tant, en aquest sentit no hi hauria cap problema.
Què valora més dels resultats?
Estem molt contents, hem superat el rècord en nombre de vots que hagi tingut qualsevol partit en tota l’època democràtica al municipi. Els 1.108 vots que hem recollit ens fan guanyar un regidor i ens hem quedat a 60 vots de tenir-ne vuit. Però el que més ens satisfà és haver guanyat a totes les meses. Vol dir que la gent ens percep com un equip de govern seriós, i no pas en un lloc concret, sinó a tot el territori municipal. És molt important.
Diverses candidatures han fet campanya amb reivindicacions pròpies a Empuriabrava. La dualitat dels dos nuclis segueix tenint molt protagonisme?
Nosaltres considerem tot el municipi com una sola unitat. Cada racó del municipi en forma part i, evidentment, Empuriabrava, com a marina residencial i com a urbanització molt important, s’ha de tenir en compte. Nosaltres aquests últims tres anys ho hem fet molt. El fet que guanyéssim a totes les meses i inclús a les d’Empuriabrava vol dir que la gent d’allà ha percebut que hem fet una bona feina. Hem de continuar.
Quin són els reptes ara?
Estem acabant el passeig. Ha estat l’obra de tot un mandat; ara és un pol d’atracció per a gent que havia deixat de venir a Empuriabrava i ara hi torna. D’això se’n beneficia tot el municipi. Ens cal afrontar altres reptes. Hem dit que primer són les persones i volem incidir en totes aquelles polítiques que els afecten directament: ensenyament, cultura, habitatge, temes de joventut, d’esport i socials. A partir d’aquí hi ha unes inversions per fer en aquests propers quatre anys.
Com ara quines?
Per exemple, l’edifici de la plaça de les Palmeres, a Empuriabrava, o la rehabilitació de la sala municipal. També hem de desenvolupar l’Agència de Promoció i Turisme, que ens ha de permetre orientar el municipi amb optimisme. I hem de seguir amb les polítiques de participació.
El problema de les ocupacions d’habitatges a Empuriabrava és important?
Sí, com a molts altres municipis i urbanitzacions. La clau és que tan bon punt es detecti alguna cosa sospitosa puguem actuar amb policia municipal o Mossos. Un cop les cases estan ocupades, això té la seva tramitació judicial i és lenta. També cal deixar clar que hi ha dos tipus d’ocupacions, les que es fan per necessitat i les que es fan per treure’n rendiment econòmic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona