Política

Torra es reafirma i parlarà de tot amb Pedro Sánchez

El president indica que la reunió ha de servir per encarrilar el diàleg

Diu que es va sentir sol dins del govern en la desobediència amb les pancartes

El president de la Generalitat, Quim Torra, està “convençut” que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, “no exclourà cap contingut” –com ara l’exercici del dret a l’autodeterminació o una amnistia– en la reunió que tenen previst mantenir el 6 de febrer. “Estem convençuts que el president Sánchez no tancarà cap porta al diàleg en aquesta trobada ni n’exclourà cap contingut”, va assenyalar el president en un comunicat per reaccionar davant la posició de La Moncloa, que ahir mateix inscrivia la reunió en una presa de contacte per tractar temes com ara els ajuts després del temporal Glòria i allunyava la reunió del conflicte polític entre Catalunya i Espanya.

En la conversa telefònica del 9 de gener passat, hi afegeix, Torra “li va deixar clar que la reunió dels dos presidents havia de servir per encarrilar la taula de negociació” entre els dos executius, pactada pel PSOE i ERC. També recorda que en la cimera independentista celebrada el 15 de gener passat es va acordar “per unanimitat” que Torra plantegés a Sánchez en la reunió només dues qüestions: l’exercici del dret a l’autodeterminació i “el final de la repressió”, i una amnistia per als líders del procés condemnats a presó. I així ho farà el president el dia 6.

Al matí, en declaracions a Catalunya Ràdio, Torra ja va deixar en suspens la taula de diàleg entre governs, en espera de veure’s amb Sánchez i comprovar el seu grau de predisposició a parlar d’autodeterminació i amnistia. “Necessito saber en quines condicions negociarem l’exercici del dret a l’autodeterminació i l’amnistia, que és l’encàrrec que tenim”, va recalcar, i advertia que, “si no hi ha les condicions i les garanties per tirar endavant el procés de negociació, ja explicaré que anem a un diàleg sense garanties”. Torra també explicava que no era partidari d’expulsar ERC de l’executiu perquè ell ve “del món de la unitat”. D’altra banda, va indicar que li “hauria agradat” que altres conselleries l’haguessin acompanyat en la seva desobediència amb les pancartes.

LA FRASE

En la política catalana de vegades no es diu tota la veritat
Quim Torra
president de la generalitat


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.