Política

El govern detalla 65,5 milions gastats per la crisi

El govern va detallar ahir els primer contractes públics, realitzats amb procediments d’emergència, per fer front a la crisi sanitària generada per la pandèmia de la Covid-19. En concret, es detallen un total de 328 contractes, que sumen 65.586.613 euros sense IVA, des del 12 de març fins dimarts passat.

La direcció general de Contractació Pública ha dissenyat una eina interactiva que permet consultar les dades d’aquests contractes públics formalitzats: l’objecte, l’òrgan de contractació, l’import i l’adjudicatari. El Departament de Vicepresidència, Economia i Hisenda, que dirigeix Pere Aragonès, emmarca aquesta iniciativa “en un exercici de transparència”. El d’emergència és un procediment excepcional previst en la llei de contractes del sector públic, que només es pot utilitzar en els casos previstos legalment i que no requereix publicitat prèvia. L’Oficina Antifrau de Catalunya va recomanar fer públics aquests contractes d’emergència.

Dels primers 65,5 milions informats, el Departament de Salut és qui acumula més contractes de serveis i subministraments, com ara: 457.619 euros per a una campanya a les xarxes socials, adjudicat a Nothingad Comunicació; 3.786.720 euros de subministrament de vacunes a Sanofi-Aventis; la compra de tests de la Covid-19 per 81.000 euros a Synlab Diagnósticos Globales, o 18.000 euros per al menjar de malalts ingressats a l’hotel Ibis derivats per l’hospital Trueta de Girona, que es va adjudicar a l’empresa El Ginjoler Catering.

El fet que els funcionaris de la Generalitat hagin hagut de fer teletreball també ha implicat una despesa en la compra d’ordinadors i portàtils. El CTTI fa constar tres contractes adjudicats a Telefónica: 950.533 euros per ordinadors a Educació; 1.849.667 euros a Salut, i 1.808.429 euros en portàtils per a altres departaments. L’eina fins i tot recull dues despeses de material protector encarregades per Presidència a la farmàcia Beatriz Carbonell i un cost de 6.352 i 5.250 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia