Política

Montgat i Tiana aproven mocions en contra de la sentència del Tribunal Constitucional

Els ajuntaments de Montgat i Tiana van aprovar –en els respectius darrers plens– mocions en contra de la sentència del Tribunal Constitucional en relació amb l'Estatut de Catalunya.

En el cas de Montgat, ahir el consistori va fer un ple extraordinari on es va presentar una moció consensuada per totes les forces polítiques (PSC, ERC, ICV-EUiA –al govern– i CiU), excepte el PP, en què, entre altres coses, s'afirma que «no s'ha respectat la voluntat del poble de Catalunya» i que «la sentència és un atac a la dignitat i a la llibertat de tots els ciutadans de Catalunya». El text aprovat també insta els montgatins a manifestar-se dissabte que ve en la gran concentració convocada a Barcelona.

Per la seva banda, l'únic regidor popular a l'Ajuntament de Montgat, Ismael González, va votar en contra de la moció i va llegir una declaració firmada pel Partit Popular de Catalunya en què, entre altres coses, s'insta a «complir amb la sentència del Tribunal Constitucional», a defugir «un enfrontament institucional» i a centrar els esforços a «superar la crisi econòmica».

Unanimitat a Tiana

D'altra banda, el ple de l'Ajuntament de Tiana va aprovar la moció per unanimitat: Gent i CiU, al govern, i el PSC i ERC, a l'oposició. El text tianenc apel·la a l'Estatut aprovat pel Parlament de Catalunya i recorda que, tot i la retallada que va experimentar a Madrid, «una majoria de ciutadans va votar que sí perquè va entendre que era millor aquell petit avenç que no quedar-se sense res». Respecte a la retallada del Tribunal Constitucional, la moció aprovada a Tiana recorda que «ha significat una segona retallada greu i, en conseqüència, un xoc de legitimitats». Finalment, el text considera que l'actual Tribunal Constitucional està «desprestigiat, fet que fonamenta la deslegitimitat de la sentència».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.