Política

EU lamenta "profundament" la decisió del PSM i creu que el Bloc ha quedat "debilitat"

El dirigent d'EU Miquel Rosselló, ha lamentat avui "profundament" la decisió adoptada ahir per l'executiva del PSM d'elevar al consell de la direcció política del partit la proposta d'integrar-se en la coalició formada per Entesa, Esquerra i UM per concórrer a les pròximes eleccions generals del 9 de març.

Rosselló ha considerat una "llàstima" que no s'hagi "aprofitat" aquesta ocasió per reforçar el Bloc per Mallorca, coalició integrada per PSM, Esquerra i EU-Verds, que en les passades eleccions autonòmiques va permetre desbancar el PP de totes les institucions de les Illes i de diverses alcaldies.

Per Rosselló, el fet que EU quedi exclosa de la coalició deixa en una posició "debilitada" el Bloc i dissipa la possibilitat de consolidar-lo de cara a les eleccions autonòmiques del 2011. En opinió seva, això "desorientarà" l'electorat que el mes de maig passat va votar el Bloc.

"Volíem reforçar el Bloc i les eleccions generals eren la millor ocasió", ha subratllat l'històric dirigent d'EU a les Illes, que va agregar que no entén què ha motivat el líder del PSM, Biel Barceló, a inclinar-se per una coalició en què hi ha un partit "allunyat de l'ala esquerra de l'hemicicle", com és UM, ha precisat.
"Dubtem que UM votés a favor de moltes de les propostes i lleis llançades pel govern de José Luis Rodríguez Zapatero aquesta legislatura", ha apuntat Rosselló, que ha remarcat que des d'EU seguiran treballant com han fet en els últims deu anys en defensa de la llengua i la cultura catalana i per reforçar l'autogovern a les Illes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Els advocats de Puigdemont i Junqueras reclamen que es publiqui al BOE l’amnistia abans del 9-J

barcelona
política

Feta la llei, feta la trampa

Barcelona

L’amnistia venç el fatalisme

Madrid
Marc Puig
Alcalde de Les Planes d’Hostoles (Agrupació d’electors Estimem Les Planes)

“Junts em va voler apartar oferint-me un càrrec”

estats units

El jurat declara Trump culpable de falsificar documents en el cas de l'actriu porno

barcelona
guerra a europa

Biden autoritza Kíiv a usar armes dels EUA contra territori rus per defensar Khàrkiv

barcelona
Guerra a Gaza

Israel dona un ultimàtum a l’Unrwa per evacuar la seu de Jerusalem

Barcelona

Puigvert i Amat debaten sobre els reptes de present i futur, a la política d’avui

GIRONA
Guerra a Gaza

Eslovènia anuncia el reconeixement de Palestina

Barcelona