Política

Antich és investit president de les Illes Balears gràcies als vots de PSIB, UM i Bloc

El PP titlla de “dèbil i inestable” el nou govern i carrega contra la formació de Munar

No hi va haver cap sorpresa ni cap contratemps de darrera hora. El Parlament balear va designar ahir Francesc Antich nou president del govern de les Illes gràcies als vots del Partit Socialista de les Illes Balears (PSIB), el Bloc per Mallorca, Unió Mallorquina (UM) i la diputada del grup mixt en representació d’Eivissa pel Canvi, Marian Suárez. En contra, els 28 diputats del Partit Popular (PP) i el de l’únic parlamentari de l’Agrupació Independent Popular de Formentera (AIPF).

La sessió va començar amb el posicionament dels grups parlamentaris, després que dimarts Antich fes el seu discurs d’investidura. De totes les intervencions, la de Rosa Estaràs, la portaveu parlamentària del grup popular, va ser la més crítica amb el nou executiu. Estaràs va atacar durament la decisió d’UM de pactar amb les forces d’esquerra, i va acusar aquesta formació de “transvestir-se”. “Un partit amb un escàs nombre de vots no pot dirigir el futur de les Balears”, va afirmar.

Del nou programa de govern Estaràs en va destacar la seva “falta de precisió” en els seus propòsits i el seu discurs “ple de silencis”. “El nou executiu serà dèbil i inestable, s’haurà de dialogar no per virtut i sí per necessitat”, va pronosticar.

Socis de govern
Els socis de govern dels socialistes, el Bloc per Mallorca i Unió Mallorquina, van aplaudir el discurs d’investidura d’Antich. El portaveu d’UM, Bartomeu Vicens, va demanar a Antich que posi l’accent en l’autogovern, en la redacció d’un nou Règim Especial Balear (REB) i en el control de la immigració il·legal. El Bloc, a través del seu portaveu, Biel Barceló, va garantir l’“estabilitat” de l’acord de govern.

Un cop investit president, Antich va tornar a remarcar la seva intenció de treballar per a tothom i de buscar pactes amb totes les forces. El nou cap de l’executiu illenc va treure importància als retrets d’Estaràs adduint que es tractava de “frases fetes” previstes al guió.

Antich jurarà demà el seu càrrec de president davant el ministre d’Administracions Públiques, Jordi Sevilla. Dissabte el socialista assistirà a la constitució del Consell de Mallorca i del de Menorca, mentre que dilluns partirà cap a Eivissa per presenciar el retorn de les forces progressistes al consell de l’illa pitiüsa. La darrera aturada serà a Formentera, on s’estrenarà el primer consell de l’illa menor de les Balears.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

Creix l’èxode de palestins mentre Israel avança cap a l’interior de Rafah

barcelona
guerra a europa

Deneguen el nou recurs de Trump contra l’ordre de silenci en el seu judici

barcelona
estats units

Cohen va gestionar xecs signats per Trump per a fer callar a Daniels

barcelona
estats units

Els EUA apugen els aranzels als cotxes elèctrics i plaques solars xineses

barcelona
Caucas

Geòrgia ignora les massives protestes i aprova la polèmica llei sobre els “agents estrangers”

Barcelona
rússia

Putin nomena com a assessors a ‘falcons’ partidaris de la guerra a Ucraïna

barcelona
rússia

Rússia posa en servei un míssil intercontinental d’emplaçament marítim

barcelona
política

Junqueras, disposat a continuar pilotant la “nova etapa” d’ERC

barcelona
país basc

El Parlament de Vitòria inicia la nova legislatura amb apel·lacions a un nou estatus

barcelona