Política

Carretero i Carandell, escollits per unanimitat els candidats de RCat al congrés d'ERC del juny

ERC

Els militants i simpatitzants d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) adherits al corrent Reagrupament.cat (RCat) han elegit aquest diumenge, per pràctica unanimitat, Joan Carretero i Rut Carandell com a candidats a president i secretària general d'ERC en el proper congrés nacional que la formació té previst celebrar el dia 7 de juny.

Carretero i Carandell, de fet, han estat els únics representants de RCat que s'han presentat per liderar aquest corrent en el Congrés. L'acte s'ha celebrat a Manresa, en el Teatre Conservatori de la capital del Bages. Amb el lema 'Rellancem Esquerra', l'acte ha congregat unes 500 persones.
Així doncs, no hi ha hagut sorpreses. Carretero, com a candidat a la presidència, i Carandell, com a candidata a secretari general, han rebut el suport unànime dels assistents per a presentar-se en el proper congrés nacional d'ERC, el mes de juny. Només hi ha hagut, en ambdós casos, un vot en blanc i una abstenció. En total, els candidats han rebut els vots de 450 militants i simpatitzants.

Carretero ha demanat als assistents que busquessin suport entre els coneguts, companys i amics per tal que la candidatura que ell lidera obtingui els avals necessaris per poder ser present en el Congrés.

Cens de militants
Posteriorment a l'acte, en roda de premsa, l'exconseller de Governació de la Generalitat de Catalunya s'ha tornat a lamentar que Reagrupament.cat no pogués disposar de la llista de cens de militants i que la direcció del partit els hagi impedit poder tenir aquesta informació.

Carretero ha dit que la recollida dels avals està essent bona gràcies als diferents actes que s'estan portant a terme en el territori. Per a la presentació d'una candidatura és precís rebre el suport del 5% de la militància, aproximadament uns 500 avals.

El líder de RCat ha volgut posar èmfasi en el fet que el corrent que lidera és l'únic, dels que han anunciat la seva intenció de presentar-se en el Congrés Nacional, que disposa d'una llista paritària. L'assemblea de Reagrupament.cat, que s'ha desenvolupat aquest diumenge en el Teatre Conservatori amb una platea plena com ou, ha finalitzat amb el Cant del Segadors.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.