Política

Joan Carretero reclama a ERC que surti del govern si s'oposa al transvasament

El líder de Reagrupament.cat i candidat a la presidència del partit, Joan Carretero, reclama als actuals dirigents del seu partit coherència davant la polèmica pel transvasament de l'Ebre. En declaracions a l'AVUI.cat, l'exconseller ha advertit que "si estan en desacord amb la mesura el que han de fer és sortir del govern". Per contra, si aproven la decisió, han d'assumir-la i "aguantar el que calgui". "És una decisió important, no pots aprovar-la i després participar en manifestacions en contra per acontentar el territori, això ens fa perdre credibilitat, la gent ja no creu res del que diem", es lamenta.

Tot i que fa unes setmanes va admetre que no es podia trencar el tripartit sense una raó de pes per no provocar unes altres eleccions anticipades, Carretero, que es declara "radicalment" contrari al transvasament, creu que la mala gestió de la sequera sí que és un motiu de prou gruix per plantar-se. Tant Carretero com el líder de l'altre sector crític d'ERC, Uriel Bertran, aniran a la manifestació del dia 18 de maig a Amposta convocada per la Plataforma de Defensa de l'Ebre. En la mateixa protesta hi seran dirigents territorials del partit, segons va anunciar ahir Marina Llansana, portaveu de la formació. Entre aquests dirigents locals hi serà Marta Cid, regidora d'Amposta i diputada.

"Bon dia, bon dia"
Carretero també és protagonista avui perquè ERC ha fet públic que aquest cap de setmana va coincidir a Martinet amb Joan Puigcercós, actual secretari general i també candidat a la presidència de la formació. El líder de R.cat assegura que Puigcercós va assistir amb normalitat a l'assemblea anual de militants de la federació del Pirineu del partit, tot i que en l'última ocasió, l'any 2006, hi havia enviat el vicesecretari Xavier Vendrell. L'any passat, l'assemblea no es va convocar. En aquesta ocasió, en l'assemblea de 2008, Carretero i Puigcercós es van trobar a la porta i es van intercanviar un breu "bon dia".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a europa

Ucraïna ataca l’avió de combat més modern de Rússia

barcelona
ELECCIONS EUROPEES

La participació a l’Estat se situa en el 28%

BARCELONA
eleccions europees

La participació cau a Catalunya i se situa en el 24,7%, deu punts per sota del 2019

barcelona
GUERRA A GAZA

Netanyahu insta Gantz a mantenir la unitat israeliana i quedar-se al govern de guerra

BARCELONA
àfrica

Almenys 42 morts en un atac d'una milícia vinculada a Estat Islàmic a la RDC

barcelona
PENÍNSULA COREANA

Seül reprèn les emissions contra Corea del Nord en resposta als globus-porqueria

BARCELONA
irlanda

Els primers resultats apunten a una caiguda del Sinn Féin a les municipals

barcelona
GUERRA A GAZA

El nombre de palestins morts en l’operatiu de rescat d’ostatges puja ja a 274

BARCELONA
ELECCIONS EUROPEES

Sánchez i Feijóo voten i animen a la participació

BARCELONA